Antena 3 CNN Actualitate Nicușor Dan le cere bucureștenilor să stea liniștiți: ”O să fim puțin mai bine decât am fost iarna trecută”

Nicușor Dan le cere bucureștenilor să stea liniștiți: ”O să fim puțin mai bine decât am fost iarna trecută”

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, le cere bucureștenilor să stea liniștiți, pentru că primăria va subvenționa în continuare gigacaloria. Edilul nu spune şi cu cât, chiar dacă luna trecută spunea că prețul gicacaloriei va crește din noiembrie cu 20%.

Nicușor Dan le cere bucureștenilor să stea liniștiți: ”O să fim puțin mai bine decât am fost iarna trecută”
Sursa foto: Antena 3
de Andreea Ştefan    |    26 Oct 2021   •   09:10

Nicușor Dan mai vine și cu un alt mesaj: iarna aceasta va fi puțin mai bine ca anul trecut, pentru că de la 1 noiembrie va fi apă caldă și căldură.

”De la 1 noiembrie o să fim puțin mai bine decât am fost iarna trecută”, a spus Nicușor Dan.

Întrebat dacă spitalele vor avea apă caldă și căldură iarna aceasta, edilul Capitalei a răspuns: ”Cu foarte mici sincope, cum a fost și anul trecut, vor avea apă caldă, da”.

”Gigacaloria costă 500 și bucureștenii plătesc 164, deci este o sumă consistentă pe care primăria o plătește.

Situația asta va continua, însă, în ceea ce privește prețul exact, trebuie să așteptăm mai întâi 27 octombrie, adică poimâine, când ANRE va fixa prețul de producție pentru producători, ELCEN cel mai mare și cei mai mici, cum am spus, CET Grivița și Vest Energo, deci asta va fi începând de la 1 noiembrie.

După asta, transportatorul care este Termoenergetica își va fixa propriul lui preț de transport. Împreună cu Consiliul vom stabili care este partea de subvenție pe care o vom acorda.

Am un dialog când este nevoie cu directorii spitalelor care țin de Primăria Capitalei. Tot ce au cerut din punct de vedere financiar, logistic le-am oferit ajutorul”, a mai declarat Nicușor Dan.

×
Subiecte în articol: Nicușor Dan
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close