Antena 3 CNN Actualitate Nicușor Dan are rezolvarea pentru căpușele și țânțarii din Capitală: ”Avem banii și o să începem să le rezolvăm!”

Nicușor Dan are rezolvarea pentru căpușele și țânțarii din Capitală: ”Avem banii și o să începem să le rezolvăm!”

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat vineri, că în perioada următoare, în București nu se vor organiza niciun fel de evenimente publice, având în vedere contextul pandemiei. Mai mult decât atât, acesta a anunțat deschiderea programului ”Străzi deschise”.

Nicușor Dan are rezolvarea pentru căpușele și țânțarii din Capitală: ”Avem banii și o să începem să le rezolvăm!”
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    21 Mai 2021   •   12:24

”În primul rând vreau să vă anunț proiectul ”Străzi deschise”, pe care îl lansăm în 29 mai. E vorba despre 7 zone din București, în special B-dul Kiseleff, care se continuă cu Calea Victoriei, până la Dâmbovița. Aceste zone vor fi deschise în fiecare weekend, până pe 17 octombrie, de sâmbătă, ora 11:00, până duminică la ora 21:00.

În primul rând este o invitație pentru Bucureșteni de a ieși în aer liber, un model pe care orașele occidentale l-au experimentat. În al doilea rând vrem să dăm posibilitatea comunităților locale din aceste cartiere de a organiza evenimente pe spațiul public și în al treilea rând este un test pentru un program mult mai amplu pe care vrem să îl facem anul viitor, în care să nu deschidem doar zone centrale, ci și zone din cartiere. 

Pentru moment nu organizăm evenimente, suntem încă într-un context al pandemiei, în funcție de cum evoluează situația, vom reevalua”, a declarat, vineri, Nicușor Dan

Problema căpușelor și a țânțarilor se va rezolva

În ceea ce privește căpușele, țânțarii și șobolanii despre care s-a tot vorbit în ultima vreme, primarul Capitalei promite că, începând de săptămâna următoare, aceste lucruri se vor rezolva.

”Avem trei restanțe în momentul acesta. Avem o restanță cu dezinsecția, deratizare, dezinfecție, avem o restanță cu gropile și o restanță cu iarba din parcuri. În săptămâna următoare o să începem rezolvarea fiecăreia dintre aceste probleme, am avut o problemă cu bugetul și am mai avut o problemă cu faptul că aceste servicii erau prestate de companiile municipale, acestea nu au fost finanțate, nu mai au oameni, utilaje, ITP, chestiuni tehnice care au făcut ca aceste chestiuni să întârzie, dar în momentul ăsta avem banii și o să începem să le rezolvăm. 

În ceea ce privește dezinsecția, deratizarea, dezinfecția, am avut o ședință de consiliu în care am aprobat planul anual. Acum rămâne ca compania municipală să ne spună dacă poate să îl îndeplinească, dacă nu, o să ne ducem cu achiziție publică pe piață”, a mai spus Nicușor Dan. 

 

 

×
Subiecte în articol: Nicușor Dan
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close