Antena 3 CNN Actualitate Protest în Piața Victoriei împotriva Guvernului, a restricțiilor și a presei din România

Protest în Piața Victoriei împotriva Guvernului, a restricțiilor și a presei din România

Sute de oameni s-au adunat, pentru a doua zi, în Piața Victoriei, pentru a participa la un protest împotriva Guvernului și a restricțiilor impuse în contextul pandemiei de coronavirus.

Protest în Piața Victoriei împotriva Guvernului, a restricțiilor și a presei din România
Sursa foto: Hepta
16 Mai 2020   •   17:39

Sute de oameni s-au adunat în Piața Victoriei, cu bannere sau steaguri, și au început să scandeze împotriva Guvernului.

Oamenii sunt nemulțumiți de modul în care autoritățile au gestinat criza Covid-19 și restricțiile impuse în ultimele luni, în special restricțiile de deplasare sau de izolare la domiciliu.

De asemenea, protestatarii au anunțat că mitingul este îndreptat și împotriva presei din România.

Ei au scandat: 'Nu mințiți! Spuneți adevărul!' sau 'Vorbiți cu noi, nu mai discutați de noi'.

Între protestatari este și Viorel Cataramă, care, sâmbătă, a primit al doilea test negativ de COVID-19, după ce a mers într-o comunitate focar pentru a se infecta.

Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București a făcut un apel la responsabilitate, pe Facebook, pentru că manifestanții nu poartă măști și nici nu păstrează distanța socială.

„Ca urmare a mesajelor din mediul online care îndeamnă la manifestații publice și nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2, Jandarmeria București face următoarele precizări: Pe timpul stării de alertă, organizarea și desfășurarea de mitinguri, demonstrații sau orice alte întruniri sunt interzise. Pentru sănătatea dumneavoastră și protecția celorlalți cetățeni, vă recomandăm să nu participați la astfel de evenimente. Sănătatea și siguranța dumneavoastră sunt prioritatea noastră! Jandarmeria Română, cu siguranță, pentru fiecare!”, scriu reprezentanții Jandarmeriei București, pe Facebook.

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close