Antena 3 CNN Actualitate O nouă variantă COVID a trecut nedepistată de testele PCR, în Franţa

O nouă variantă COVID a trecut nedepistată de testele PCR, în Franţa

Autorităţile din Franţa sunt în alertă în uma unei descoperiri recente într-un spital din nordul ţării.

O nouă variantă COVID a trecut nedepistată de testele PCR, în Franţa
de Adrian Iclozan    |    16 Mar 2021   •   10:17

O nouă variantă COVID a fost detectată în Bretania, iar specialiştii analizează în prezent gradul său de transmitere şi dacă aceasta provoacă efecte mai grave ale bolii COVID-19 decât versiunile cunoscute.

Anunţul a fost făcut de Direcţia Generală a Sănătăţii (DGS).

Noua tulpină, care a fost secvenţiată, a apărut într-un focar declanşat într-un spital din Lannion (în nord-vestul ţării), unde au fost detectate 79 de cazuri de COVID-19, dintre care opt cu noua variantă, precizează DGS într-un comunicat.

Mai mulţi pacienţi cu COVID, rezultate negative la testele PCR

Autorităţile au decis să plaseze focarul sub supraveghere, după ce mai mulţi pacienţi cu simptome de COVID-19 au avut rezultate negative la testele PCR efectuate.

Analizele realizate asupra noii variante nu indică o mai mare gravitate sau o contagiozitate superioară comparativ cu tulpina originală, însă vor fi efectuate investigaţii mai profunde, arată sursa citată.

DGS a precizat că specialiştii încearcă să se determine dacă vaccinurile actuale sunt eficiente împotriva acestei noi tulpini.

Toate centrele de testare din Franţa au fost informate pentru ca laboratoarele de analiză să aibă în vedere această nouă variantă de SARS-CoV-2.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: Franta COVID-19 noua varinată
Parteneri
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români
x close