Antena 3 CNN Actualitate Noul ministru al Sănătăţii, criticat de medici pentru că nu cunosşte situaţia reală a sistemului

Noul ministru al Sănătăţii, criticat de medici pentru că nu cunosşte situaţia reală a sistemului

Noul ministru al Sănătăţii, criticat de medici pentru că nu cunosşte situaţia reală a sistemului
19 Dec 2008   •   10:53

Conducerea Camerei Federative a Medicilor e de părere că Ionuţ Bazac, propus de PSD pentru postul de ministru al Sănătăţii, nu cunoaşte situaţia reală din sistem atunci când vorbeşte despre competiţie, concurenţă, descentralizare şi îl atenţionează pe acesta că principala problemă în sănătate o constituie corupţia.
"În prima sa declaraţie, noul ministru al Sănătăţii vorbeşte despre competiţie, concurenţă, descentralizare. Pe domnul Bazac nu l-am văzut la vreun congres de management în ultimii ani. Şi nici că ar fi avut vreo poziţie despre sistem în ultimii opt ani. Primele cuvinte denotă necunoaştere crasă, competiţia şi concurenţa în toate sistemele de sănătate din lume sunt strict reglementate, competiţia este strict controlată, adică nu există, iar despre concurenţă există structuri, cum ar fi Colegiul Medicilor, care limitează concurenţa şi stabilesc definirea concurenţei loiale versus neloiale", spun preşedintele şi vicepreşedintele Camerei Federative a Medicilor (CFM), Dan Pereţianu şi Liviu Victor Radu, într-un comunicat de vineri, citat de Mediafax.
Potrivit CFM, corupţia rămâne principala problemă din domeniul sănătăţii. "Rezolvarea raportului democraţie-corupţie-sănătate poate fi salvarea domnului Bazac", sunt de părere medicii, care spun că organizaţia pe care o reprezintă ar fi preferat ca ministru al Sănătăţii pe profesor doctor Florian Popa sau profesor doctor Irinel Popescu.
Ion Bazac a fost nominalizarea PSD pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, fiind fost secretar de stat pentru Intergrare Europeană în Ministerul Sănătăţii între 2001 şi 2004. În prezent, Bazac este preşedintele Forza Rossa, partenerul Ferrari pe piaţa locală, deţinând 47,5% din acţiuni.
Ionuţ Bazac a absolvit Facultatea de Medicină Generală din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti. A fost secretar de stat în perioada decembrie 2000 - martie 2002, respectiv august 2004 - decembrie 2004. În 2003, s-a transferat la Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pădurilor. Ion Bazac este membru fondator al Asociaţiei pentru Promovarea Tinerilor, organizaţie din care face parte şi Victor Ponta. În 2007, Ion Bazac a înfiinţat firma Forza Rossa, împreună cu soţia sa, Camelia Bazac şi holdingul Central European Finance din Luxemburg. Ulterior, firma a devenit reprezentatul Ferrari în România. Cei doi soţi deţin 52,5% din acţiuni, Ion Bazac fiind şi preşedintele acesteia. În mai 2008, Forza Rossa a inaugurat service-ul oficial Ferrari din România, în cadrul complexului din Otopeni. La ceremonia oficială au participat atât o delegaţie la nivel înalt din Italia cât şi mai mulţi proprietari români de Ferrari.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Ministrul Sanatatii
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close