Antena 3 CNN Actualitate „Nu arunci cardul, nu te împărtăşesc”. De ce a ajuns în atenţia mitropoliei un preot din Botoşani oprit de la slujire

„Nu arunci cardul, nu te împărtăşesc”. De ce a ajuns în atenţia mitropoliei un preot din Botoşani oprit de la slujire

„Nu arunci cardul, nu te împărtăşesc”. De ce a ajuns în atenţia mitropoliei un preot din Botoşani oprit de la slujire
Sursa foto: Foto: Agerpres
17 Mai 2017   •   22:00

Un preot oprit de la slujire de Mitropolia Moldovei şi Bucovinei şi-a ameninţat credincioşii din parohie că, dacă nu renunţă la cardul de sănătate, nu-i mai împărtăşeşte, scrie adevarul.ro.

Preotul Ioan Ungureanu a refuzat să se prezinte la primul termen de judecată în Consistoriul Eparhial al Arhiepiscopiei Iaşilor.

Parohul din satul Schit Orăşeni, judeţul Botoşani, urma să fie cercetat marţi, 16 mai, pentru mai multe abateri constatate de reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei (MMB), printre care şi cea de schismă. Potrivit oficialilor MMB, Ungureanu nu s-a prezentat la primul termen de judecată şi a invocat lipsa de autoritate a oricărei entităţi din partea Bisericii Ortodoxe Române.

„Cu regret am constatat că, după ce a fost sancţionat în scris cu avertisment şi cu dojană arhierească în urmă cu două luni şi i s-a pus în vedere să revină în rânduiala bisericii, preotul Ioan Ungureanu de la parohia Orăşeni Schit, din protopopiatul Botoşani, a persistat în aceleaşi abateri. Pe 5 mai i s-a adus la cunoştinţă că este chemat în judecată Consistoriului Eparhial Iaşi şi că este oprit de la săvârşirea tuturor lucrărilor sfinte pe durata cercetării situaţiei sale, până la emiterea unei hotărâri care să rămână definitivă. De asemenea, i s-a adus la cunoştinţă că este suspendat de la toate atribuţiile de preot paroh. Ulterior, am constatat că preotul Ungureanu slujeşte în continuare, încălcând foarte grav canoanele sfintei biserici”, a subliniat preotul Marian Timofte, vicar administrativ, purtător de cuvânt al MMB.

Continuarea pe adevarul.ro.
 

×
Subiecte în articol: preot amenintari card
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close