Antena 3 CNN Actualitate Nu toate regulile sunt făcute ca să fie încălcate. Trei turişti polonezi, la un pas de moarte pe Transalpina

Nu toate regulile sunt făcute ca să fie încălcate. Trei turişti polonezi, la un pas de moarte pe Transalpina

Nu toate regulile sunt făcute ca să fie încălcate. Trei turişti polonezi, la un pas de moarte pe Transalpina
Sursa foto: Foto: Agerpres
26 Mai 2013   •   16:39

Jandarmii montani au intervenit, duminică, pentru salvarea a trei turişti polonezi care se aflau cu motocicletele pe Transalpina (DN 67 C), cu toate că circulaţia în zonă este închisă. Turiştii au fost surprinşi de o ninsoare puternică, relatează Mediafax.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Gorj, Alin Ivan, un turist de la Rânca a sunat la 112 şi a anunţat că trei turişti aflaţi pe motociclete înmatriculate în Polonia s-au aventurat pe şosea dincolo de zona deschisă circulaţiei.

La câteva minute după aceea, la 112 s-a primit un alt apel. Un cetăţean străin a spus doar "motor blocked", fără să precizeze unde se află sau care este problema cu care se confruntă.

Echipajul de jandarmi montani a urcat şi i-a recuperat pe cei trei polonezi, care fuseseră surprinşi de o ninsoare puternică şi nu mai puteau înainta.

Turiştii, cu vârste cuprinse între 30 şi 40 de ani, au fost coborâţi în staţiune fără să le fie aduse şi motocicletele, pe care le-au abandonat pe munte.

Traficul pe Transalpina ar fi trebuit redeschis în 15 mai, însă circulaţia rămâne interzisă din cauza zăpezii. În unele zone, stratul de zăpadă depăşeşte un metru.



 

×
Subiecte în articol: transalpina
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close