Antena 3 CNN Actualitate Numărul deceselor provocate de gripă ajunge la 34

Numărul deceselor provocate de gripă ajunge la 34

Numărul deceselor provocate de gripă ajunge la 34
Sursa foto: Foto: Pixabay
23 Ian 2019   •   18:41

Un număr de 34 de persoane au murit din cauza gripei, potrivit ultimei informări a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică. 

Conform sursei citate, din cele 34 de decese confirmate, 23 au avut virus gripal A, subtip (H1)pdm09, şase - tip A, subtip H3 şi cinci - tip A, nesubtipat. 

"Nu putem afirma, în acest moment, că ne confruntăm cu un sezon gripal mai sever faţă de sezonul precedent, ci că s-a înregistrat un număr mai mare de decese mai devreme faţă de sezonul precedent", spune INSP. 

Potrivit sursei citate, s-a înregistrat a doua săptămână consecutivă epidemică. "Activitatea gripală a avut un trend crescător, a evoluat cu intensitate înaltă, cu extindere regională în zona de sud a ţării şi cu focare locale şi cazuri sporadice în celelalte zone ale ţării. Morbiditatea prin infecţii respiratorii acute a fost mai crescută comparativ cu cea înregistrată în săptămâna precedentă şi rata pozitivităţii pentru virus gripal la cazurile testate a fost peste 60%. Numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, IACRS şi pneumonii) înregistrat la nivel naţional a fost de 117.576, cu 21,3% mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (79.459) şi cu 29,2% mai mare comparativ cu cel din săptămâna anterioară (90.963)", se arată în informare.

Citește și: Toate școlile din țară vor fi închise până luni din cauza gripei

×
Subiecte în articol: gripa
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close