Antena 3 CNN Actualitate Ce se întâmplă dacă introduci greșit numărul de înmatriculare la plata rovinietei

Ce se întâmplă dacă introduci greșit numărul de înmatriculare la plata rovinietei

CNAIR atrage atenția șoferilor să introducă cu atenție datele de identificare ale autovehiculelor înainte de achitarea rovinietei/peajului, indiferent de modalitatea aleasă (SMS, în punctele de distribuție, terminale asistate/neasistate, portaluri sau aplicații destinate telefoanelor mobile).

Ce se întâmplă dacă introduci greșit numărul de înmatriculare la plata rovinietei
Sursa foto: hepta
de Gabriel Dano    |    31 Mai 2022   •   19:09

De la începutul anului 2022, au existat peste 500 de solicitări de corecție a numerelor de înmatriculare. Multe dintre aceste solicitări au fost transmise ulterior primirii unor procese-verbale de constatare a contravenției.

Atenție, însă: chiar și în condițiile în care se pot realiza respectivele corecții, procesele-verbale de constatare a contravenției încheiate nu pot fi anulate de către CNAIR, ci doar de o instanță de judecată și doar în urma formulării, de către utilizatori, a unor plângeri contravenționale împotriva acestora.

Cele mai des întâlnite erori au fost:

- inversarea cifrelor aferente numărului de înmatriculare a vehiculului (Ex: _89_ în loc de __98___);

- un caracter greșit din combinația de trei litere aferentă numărului de înmatriculare (Ex: ___AFA în loc de ___APA);

Prin urmare, o atenție sporită din partea utilizatorilor la achitarea tarifelor va conduce la evitarea tuturor demersurilor pentru încercarea de anulare a proceselor-verbale de constatare a contravenției și, implicit, la o degrevare a instanțelor de judecată, informează CNAIR.

Cât este amenda dacă nu plăteşti taxa de pod de la Feteşti în 2022

Cât este amenda dacă nu plăteşti taxa de pod de la Feteşti în 2022? Pentru a trece podul de peste Dunăre de la Feteşti, conducătorii auto trebuie să plătească o taxă de peaj. Amenda este de 10 ori mai mare decât taxa de trecere pentru cei care nu o plătesc în timp util.

Cât este amenda dacă nu plăteşti taxa de pod de la Feteşti în 2022? Mulţi conducători auto amână, pentru a nu pierde timp la coadă la ghișeele de la Fetești, să plătească taxa de pod.

Orice şofer contravenient poate fi depistat cu ușurință, întrucât Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a instalat camere de supraveghere în mai multe puncte de pe autostrada A2.

În cazul în care au uitat să achite taxa de pod de la Feteşti, conducătorii auto au la dispoziţie posibilitatea să-şi aducă aminte până la ora 24 a zilei următoare trecerii pe pod.

Taxa de pod de la Feteşti este valabilă pe o perioadă de 12 luni.

Cum se poate achita taxa de pod de la Feteşti în 2022

Șoferii pot achita taxa de pod de la Feteşti înainte, după trecere sau până la ora 24 a zilei următoare trecerii.

Pentru a plăti taxa aferentă trecerii pe pod de la Feteşti, conducătorii auto pot trimite un SMS la numărul unic 7577, indiferent de rețea. SMS-ul trebuie să conțină numărul de înmatriculare și categoria vehiculului.

Autoturisme cu o greutate mai mică sau egală cu 3,5 tone, taxa de trecere pod Feteşti este de 13 lei, pentru microbuzele cu o greutate mai mică de 12 tone, taxa este de 47 de lei, în timp ce pentru autocare, taxa este 64 de lei.

Cât este amenda dacă nu plăteşti taxa de pod de la Feteşti în 2022

Amenda pentru neachitarea taxei de pod de la Feteşti creşte în funcţie de capacitatea autovehiculului.

De pildă, pentru autoturisme, o trecere pe podul de la Feteşti costă 13 lei, iar amenda în cazul neachitării acesteia este de minim 130 de lei, prin urmare, de 10 ori mai mare decât taxa de peaj.

Aşadar, în cazul autovehiculului care are între 9 şi 23 de locuri sau între 3,5 şi 12 tone, amenda este cuprinsă între 470 şi 940 de lei. În cazul autovehiculului care are mai mult de 23 de locuri sau mai mult de 12 tone, amenda este cuprinsă între 640 şi 1.280 de lei.

În cazul autovehiculului care are mai mult de 12 tone minim patru axe, amenda de pod de la Feteşti este cuprinsă între 910 şi 1.820 de lei.

Unde pot plăti amenda pentru taxa de pod de la Feteşti în 2022

În cazul conducătorilor auto care au uitat să achite taxa de pod de la Feteşti, aceştia au la dispoziţie mai multe variante pentru a scăpa de grijă.

Persoanele fizice pot achita amenda la administraţiile publice locale sau la alte instituţii publice abilitate să administreze aceste venituri ale bugetelor locale. De asemenea, şoferii mai pot achita amenda şi pe ghiseul.ro.

×
Subiecte în articol: rovinieta
Parteneri
Noi detalii despre DJ Lalla, tânăra moartă la Mamaia
x close