Antena 3 CNN Actualitate Nume noi pe lista lui Mihai Tudose pentru viitorul Guvern. Tudorel Toader riscă să-și piardă portofoliul

Nume noi pe lista lui Mihai Tudose pentru viitorul Guvern. Tudorel Toader riscă să-și piardă portofoliul

Nume noi pe lista lui Mihai Tudose pentru viitorul Guvern. Tudorel Toader riscă să-și piardă portofoliul
27 Iun 2017   •   11:03

Premierul desemnat Mihai Tudose are la dispoziție zece zile să își formeze noul cabinet iar lista se schimba de la o oră la alta. Surpriză însa! Mai bine de jumatate din Cabinetul Grindeanu pare să supraviețuiască schimbării Guvernului.

Sorina Pintea are şanse mari să preia Ministerul Sănătăţii. Aceasta este managerul spitalului Baia Mare. A fost aleasă senator, dar a preferat să rămână la conducerea spitalului. Şi la Justiţie ar putea fi numită o doamnă. Mariana Moţ, secretar de stat în ministerul Justiţiei, apropiată a preşedintelui PSD Olt, Paul Stănescu. Potrivit Antena 3, Mariana Moţ şi Paul Stănescu au venit la Parlament pentru discuţii cu Liviu Dragnea. Anterior, pe prima schiţă figura Tudorel Toader.

Şi la Apărare a apărut un nume nou: Adrian Ţuţuianu. Președintele Comisiei pentru Controlul SRI este luat în cărţi. Acesta a fost şi pe lista scurtă pentru a prelua șefia Guvernului. Alte două variante ar fi: Mircea Duşa şi Dorel Căprar.

Şi Ecaterina Andronescu este o propunere de ultim moment pentru Educație sau Cercetare. Mihnea Costoiu era pe lista iniţială la Cercetare şi Învăţămînt Superior iar rectorul ASE Nicolae Istudor era propus pentru Educaţie. 

Eugen Teodorovici și Virel Arcaș ar fi propunerile pentru portofoliul de la Finanțe.

Sevil Shaideh rămâne vicepremier şi ministru al Dezvoltării Regionale. Al doilea vicepremier este Graţiela Gavrilescu, de la ALDE. Carmen Dan rămâne ministru de Interne. Teodor Meleşcanu este păstrat în funcţia de ministru de Externe. Lia Olguţa Vasilescu este propusă în continuare la Ministerul Muncii. La Fonduri Europene, unul dintre greii PSD, Rovana Plumb. Petre Daea este păstrat la Ministerul Agriculturii. La Economie este propus Gheorghe Şimon. La Energie, este păstrat Toma Petcu. Şi ministrul Transporturilor Răzvan Cuc este păstrat în noul cabinet. Doina Pană s-ar putea întoarce la ministerul apelor şi Pădurilor. Tânărul Marius Nica este propus la Comunicaţii. Gabi Petrea, la Tineret. La Turism, rămâne Mircea Titus Dobre.

Doina Pană este un alt ministru din guvernarea Ponta care ar putea reveni la Palatul Victoria, tot în funcţia de Ministru al Apelor şi Pădurilor. Adriana Petcu este singura doamnă din Guvernul Grindeanu care dispare din noua formulă, celelalte doamne rezistă în guvern, după cum arată prima schiţă.

Tot din Guvernul Grindeanu vine și Andreea Păstîrnac, care ar putea rămâne ministru pentru Românii de Pretutindeni. Viorel Ilie, ministru pentru Relaţia cu Parlamentul. Iar Ana Birchall, ministru delegat pentru Afaceri Europene. Încă nu există un nume vehiculat pentru ministerul Culturii dar există informaţii că Ionuț Vulpescu nu va fi păstrat. Oricum, s-ar putea înfiinţa şi ministere noi.

Lista încă este negociată de PSD şi ALDE. 

Citiți și Cine este Mihai Tudose, noul premier desemnat al României - fișă biografică

Averea lui Mihai Tudose. Cât de bogat este noul premier desemnat al României

 


 

×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea tudorel toader mihai tudose
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close