Antena 3 CNN Actualitate Numele lui Dacian Cioloș, menționat într-un scandal legat de licitații trucate la CNADNR

Numele lui Dacian Cioloș, menționat într-un scandal legat de licitații trucate la CNADNR

Numele lui Dacian Cioloș, menționat într-un scandal legat de licitații trucate la CNADNR
18 Mai 2016   •   21:16

Un subiect grav în care este menționat numele premierului Dacian Cioloș și al consilierului său pe probleme de infrastructură, Cătălin Drulă, a început să capteze atenția opiniei publice de câteva zile.

Presa a intrat în posesia mai multor mesaje schimbate de Ion Slubschi, șef al Agențiilor de Control și Încasare din cadrul companiei cu consilierul Cătălin Drulă.

Ion Slubschi îl acuză pe Cătălin Drulă de faptul că tatăl acestuia deține o funcție de răspundere în cadrul firmei Felix Telecom care a depus o ofertă în cadrul unei licitații organizate de către Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR), potrivit digi24.ro.

sursa: Subiectiv

Consilierul premierului ar avea întâlniri cu șeful direcției de achiziție a CNADNR, fără a fi clar în ce calitate. Potrivit inginerului CNADNR, Ion Slubschi, consilierul premierului ar avea interesul ca firma Felix Telecom, în care tatăl său, Gheorghe Drulă, ar avea o funcție de răspundere, să câștige licitația.

Iată în continuare pasaje din discuția purtată de cei doi:

IS: De ce protejaţi grupul infracţional, dovedit în Raportul Corpului de Control al MT (ministerul Transporturilor – n.red.)? Cum să fii cercetat de DNA şi să fii numit/reconfirmat în funcţie? Aţi reformat Compania menţinând sau chiar promovând persoanele ştiute de toată lumea cu ce ilegalităţi se ocupă. Toţi membrii din comisia cu monitorizarea activităţii din aci, unde se află Felix Telecom poll-position, sunt menţinuţi. Deşi am depus dovezi la DG (directorul general – n.red.) despre furturile din agenţii şi nu numai. Întâmplător ştiu datele problemei că m-am bătut pentru acest proiect şi l-am şi iniţiat. La o valoare de trei ori mai mică şi axat pe antifraudă. Şi actualii au făcut proiectul mai scump şi fără antifraudă. În van am atenţionat DG-ul (directorul general - n.red.) şi chiar pe dvs în corespondenţa de aici.
CD: Eu nu sunt domnule director la CNADNR sau ministru al Transporturilor. Toate deciziile le aparţin lor. Eu încerc să ajut proiectele domeniul şi proiectele cu ce pot de aici. Nu veţi fi primul că reproduceţi acuzaţii absolut nefondate...Tata se pensionează, e simplu angajat, nu ar avea niciun avantaj personal dacă s ar câştiga contractul ăla de firma la care lucrează (Felix Telecom - n.red.), nu a fost implicat în licitaţie, iar eu nu am absolut nicio legătură. Şi totuşi preferaţi să scrieţi public altceva...Nu mai căutaţi atât nici dvs nici ceilalţi că nu am nicio legătură cu nimeni...
IS: Suspect este faptul că prin comasarea Direcţiei Proiecte cu Achiziţii, tocmai Horia Nicolae, cel care a răspuns rapid la solicitarea dvs de a se face în Vinerea Mare după amiază atribuirea contractului pentru pasajul Domneşti (licitație câștigată de o asociere din care face parte și Comnord, firmă la care a lucrat și directorul general al CNADNR - n.red.). Cu încălcarea legislaţiei. Pentru că s-a modificat componenţa comisiei! Conform legislaţiei din domeniul achiziţiilor publice comisia poate fi completată doar cu mebri supleanţi! Şi, foarte suspect, Horia Nicolae devine drept răsplată Directorul Direcţiei Licitaţii!!!! De asemenea, v-am mai spus, toţi membrii comisiei licitaţiei unde participă Felix Telecom (firmă în care lucrează tatăl consilierului Cătălin Drulă - n.red.) sunt păstraţi sau promovaţi!
CD: Eu habar n-am ce e cu serviciul licitații, cine e în comisia de licitație X sau Y, sau ce e în caietul de sarcini pentru sistemul de care vorbiți. Până la urmă nu puteți să-mi căutați vini imaginare de genul 'chiar dacă dvs. nu știți, unii vă servesc'. Cu ce să mă servească? Ce-am eu de câştigat? E aberant totuși, vă rog să nu mai faceți legături care nu există.
IS: Spuneţi că nu aveţi habar despre ce e cu comisia de licitaţie a sistemului de supraveghere şi antifraudă de la Agenţiile de Control şi Încasare??? Că ce aţi avea de câştigat??? Glumiţi sau mă luaţi de prost??? Ştiţi foarte bine, cel puţin din ceea ce v-am spus până acum, dacă nu mai mult aşa cum cred eu, că tatăl dumneavoastră e acţionar şi director general adjunct al firmei Felix Telekom...deci dacă tatăl dumneavoastră câştiga, brusc. DUPĂ ce aţi ajuns dumneavoastră exact consilier pe probleme de infrastructură al primului ministru, lăsaţi-mă să am nişte mici dubii...Firma va câştiga un contract de mai multe milioane de euro şi va avea şi mentenanţa sistemului pe câţiva ani...alte milioane de euro??? Şi mă întrebaţi pe mine ce aveţi de câştigat? Ciudat... Dacă sunteţi de bună credinţă. aşa cum susţineţi, şi v-am explicat şi faptul că sistemul NU este de fapt anitfrauda (deci cheltuim banii degeaba), ieşiţi PUBLIC şi cereţi anularea licitaţiei pentru a se risipi ORICE îndoială legată de o eventuală participare a unei firme la această procedură şi cereţi refacerea licitaţiei pe un caiet de sarcini făcut de specilisti adevăraţi, NU de mafioţi, ca să ACOPERE furturile din ACI-uri!

Subiectul a fost prezentat în ediția specială de miercuri seară a emisiunii ''Subiectiv'' prezentată de Răzvan Dumitrescu și Oana Zamfir.

 

×
Subiecte în articol: CNADNR Dacian Cioloş Subiectiv
Parteneri
Horoscop 2-8 octombrie 2023, cu Mihai Voropchievici. Atenţie la o trădare
x close