Antena 3 CNN Actualitate Nuţu Cămătaru rămâne în arest. Decizia instanţei este definitivă

Nuţu Cămătaru rămâne în arest. Decizia instanţei este definitivă

Nuţu Cămătaru rămâne în arest. Decizia instanţei este definitivă
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    07 Mar 2013   •   23:26

Ion Balint, zis Nuţu Cămătaru, Gigi Daniel Chiras şi Adrian Răducu Bică vor fi cercetaţi în continuare în arest în dosarul în care sunt acuzaţi de infracţiuni cu violenţă, iar Licuţă Udilă şi Bogdan Dumitrache vor fi eliberaţi, a decis definitiv, joi, Curtea de Apel Bucureşti.

Instanţa a menţinut astfel mandatele de arestare preventivă pentru 29 de zile emise pe 23 februarie de Tribunalul Bucureşti pentru Ion Balint, Gigi Daniel Chiras şi Adrian Răducu Bică, potrivit Mediafax.

În declaraţia pe care a dat-o în faţa celor trei judecători ai Curţii de Apel Bucureşti, Nuţu Cămătaru a arătat că este victima sistemului judiciar românesc, mai precis a anchetatorilor DIICOT, care din anul 2004 l-ar "hărţui" în mod sistematic.

Nuţu Cămătaru a spus că vrea să fie protejat de procurorii care îl anchetează încă din 2004 şi că întreaga situaţie privind acest dosar reprezintă un spectacol mediatic, amintind despre povestea potrivit căreia el ar fi dat oameni la lei.

Totodată, Nuţu Cămătaru a mai spus că el nu conduce niciun grup de crimă organizată, ci este victima Ministerului Public.

"Nu am legătură cu niciun grup infracţional, iar eu cu fratele meu nu ne-am văzut de când a fost eliberat, n-am vorbit cu el la telefon nici cât am fost închis, de frică să nu se spună că suntem un grup infracţional. Când eram în libertate am vorbit de două ori. Se vorbeşte de un clan, eu am doar un băiat de 14 ani, iar în rest toată familie este arestată. Soţia este arestată că a cumpărat influenţa de la un judecător", a mai declarat Nuţu Cămătaru în faţa judecătorilor.

În legătură cu presupunerea că ar fi fugit pentru a se sustrage urmăririi penale, Nuţu Cămătaru a arătat că a plecat de acasă pe motiv că erau oprite gazele şi că a fost împreună cu o iubită de-a sa într-o altă locaţie, pentru că nu putea merge acasă, unde era copilul lui de 14 ani.

Nuţu Cămătaru le-a cerut judecătorilor ca, în cazul în care nu decid eliberarea lui, să-i dea o "sentinţă la injecţie letală" sau "o sentinţă care să-l ţină departe de familie".

În această cauză se fac cercetări faţă de 67 de persoane, acuzate de constituire a unui grup infracţional organizat, tentativă de omor calificat şi deosebit de grav, lipsire de libertate, şantaj, nerespectarea regimului armelor si muniţiilor, operaţiuni fără drept cu dispozitive interzise, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea gravă a ordinii şi liniştii publice.

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close