Antena 3 CNN Actualitate O bancnotă proaspăt pusă în circulație stârnește controverse - FOTO

O bancnotă proaspăt pusă în circulație stârnește controverse - FOTO

O bancnotă proaspăt pusă în circulație stârnește controverse  - FOTO
Sursa foto: foto: pixabay.com
13 Apr 2016   •   11:34

Autorităţile australiene au prezentat o nouă bancnotă de 5 dolari, care a stârnit multe critici din partea publicului, în special cel tânăr, scrie România Liberă, citând Mashable.com

Bancnota a fost denumită pe reţelele de socializare o „monstruozitate” și o „abominaţiune”. Tinerii consideră că „seamănă cu desenul unui elev de la şcoala primară de prin anii ’80” și că „Regina pare să se concentreze pe găsirea unei ieşiri de pe această abominabilă bancnotă”.

Noua versiune a bancnotei de 5 dolari din Australia păstrează unele dintre caracteristicile celei vechi: Regina Elisabeta, nuanţele purpurii şi dimensiunile. Cel mai important element eliminat este balena de sub imaginea Reginei, care permitea tinerilor să facă glume cu tentă sexuală.

sursa: mashable.com


Pe bancnotă a apărut în schimb o pasăre locală care pare reînviată din temele anilor ’80, dar și decorațiuni florale Prickly Moses care seamănă cu periile pentru WC.

Internauții au criticat și designul colorat al bancnotei care pare inspirat de artistul Ken Done, cunoscut pentru modul în care desena peisajele australiene foarte viu colorate, design care a fost folosit pentru o mulţime de mărci de îmbrăcăminte, inclusiv costume de baie.

Noua bancnotă va intra în circulaţie de la 1 septembrie, dar nu a fost stabilit vreun termen pentru scoaterea din circulaţie a celor vechi.

×
Subiecte în articol: Australia
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close