Antena 3 CNN Actualitate O biserică din lemn, monument istoric, a ars din temelii

O biserică din lemn, monument istoric, a ars din temelii

O biserică din lemn, monument istoric, a ars din temelii
08 Dec 2008   •   12:10

O biserică din lemn din localitatea vasluiană Portari a ars în întregime în noaptea de duminică spre luni, în urma unui incendiu puternic provocat, cel mai probabil, de un scurtcircuit la instalaţia electrică. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui citaţi de Mediafax, pompierii au fost anunţaţi cu întârziere de către localnici, iar focul se manifesta cu violenţă în momentul în care cele trei autospeciale au ajuns la faţa locului.
În urma incendiului, biserica din lemn, construită înainte de anul 1900 şi inclusă în lista monumentelor istorice, a ars din temelii. "Noi nu am putut să mai salvăm nimic, deoarece focul a fost observat târziu de către localnicii care au sunat la numărul de urgenţă 112. Pe lângă biserică, care avea o suprafaţă de 110 metri pătraţi, au ars obiectele de cult şi icoanele din interior. La o primă cercetare s-a constatat că incendiul a fost provocat de un scurtcircuit la un conductor electric", a declarat Mariana Ababei, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui.
Până în prezent nu se cunoaşte valoarea pagubelor, urmând să fie constituită o comisie care să stabilească valoarea acestora.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: biserica lemn incendiu scurtcircuit
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close