Antena 3 CNN Actualitate O cercetătoare din România a descoperit unul dintre cele mai mari secrete din Univers

O cercetătoare din România a descoperit unul dintre cele mai mari secrete din Univers

O cercetătoare din România a descoperit unul dintre cele mai mari secrete din Univers
Sursa foto: foto: Pixabay.com
21 Feb 2019   •   19:37

O echipă de cercetători din cadrul Colegiului Trinity din Dublin şi Universitatea din Helsinki, conduşi de o cercetătoare de origine română, a anunţat o descoperire majoră privind natura furtunilor solare.

Echipa a demonstrat că furtunile solare pot accelera particulele simultan în diferite locaţii prin combinarea datelor furnizate de Low Frequency Array, LOFAR, imagini de la NASA, NOAA si ESA, potrivit Descopera.

Furtunile solare sunt erupţii spectaculoase a miliarde de tone de gaze fierbinţi ce călătoresc cu milioane de kilometri pe oră. Noul raport are la bază o furtună solară uriaşă ce a avut loc pe 10 septembrie 2017, la scurt timp după ce a fost activată staţia LOFAR din Irlanda.

„Rezultatele noastre sunt extrem de importante deoarece ne oferă detalii privind modul în care se propagă furtunile solare în spaţiu şi în ce punct accelerează particulele la viteze apropiate de cea a luminii”, a declarat principalul autor al studiului, dr. Diana Morosan (afiliată Colegiului Trinity din Dublin şi Universităţii din Helsinki), cercetătoare de origine română.a

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close