Antena 3 CNN Actualitate O familie de români s-a mutat parțial în Japonia. Ce au descoperit după câteva luni într-o toaletă publică din Tokyo: "Mi s-a părut de-a dreptul genial!"

O familie de români s-a mutat parțial în Japonia. Ce au descoperit după câteva luni într-o toaletă publică din Tokyo: "Mi s-a părut de-a dreptul genial!"

O familie de români s-a mutat parțial în Japonia. Ce au descoperit după câteva luni într-o toaletă publică din Tokyo: "Mi s-a părut de-a dreptul genial!"
21 Mar 2019   •   00:05

O familie de români petrece câteva luni pe an în Ţara Soarelui Răsare, datorită jobului unuia dintre membri.

Tokyo, Capitala Japoniei, locul în care de doi ani familia Alexandra şi Andrei Cioboată, împreună cu fiul lor Luc, de doar 2 ani, din Bucureşti, de origini din Voineasa - Vâlcea, a început să-şi petreacă o parte din viaţă, pare de domeniul fantasticului. În ciuda diferenţelor culturale uriaşe, a mentalităţilor, a distanţei, a lucrurilor pe care le-am tot auzit sau citit despre Ţara Soarelui Răsare, privită prin ochii unor români, aceasta pare un tărâm al Basmului al Perfecţiunii, al Utopiei. În comparaţie cu tărâmurile mioritice, parcă am fi la milioane de ani lumină depărtare, nu câteva mii de kilometri: ţara unde este atât de curat că nu rămâne nici o urmă după ce ştergi bordura cu batista, ţara în care întârzierile trenurilor sunt o excepţie, nu o regulă, unde deşi se reciclează în interiorul oraşelor, după o ploaie, într-o citadelă precum Tokyo spre exemplu, miroase ca la munte, scrie Adevărul.

Un alt lucru remarcat de româncă în Ţara Soarelui Răsare este legat de importanţa unităţii familiei chiar şi atunci când se merge la o toaletă publică, Indiferent că eşti la bărbaţi sau femei, există scaune speciale şi pentru copii: „Mi s-a părut de-a dreptul genial când în parcul de lângă casă am văzut că pot să îl pun pe Luc într-un scaun şi să mă bucur de cele cinci secunde, în loc să alerg cu pantalonii în vine după el”.

Povestea completă, pe Adevărul.

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close