Antena 3 CNN Actualitate O fată cu probleme psihice de la un centru de plasament şi-a lăsat fără vedere colega de cameră

O fată cu probleme psihice de la un centru de plasament şi-a lăsat fără vedere colega de cameră

O fată cu probleme psihice de la un centru de plasament şi-a lăsat fără vedere colega de cameră
Sursa foto: Centru de plasament
13 Iun 2009   •   19:49

Scene de groază, într-un centru de plasament, şi de boli psihice, din Cluj. O pacientă de doar 14 ani şi-a lăsat fără vedere o colegă de salon, care era paralizată. Rămas nesupravegheat, pentru câteva momente, copilul-agresor a sărit la cealaltă pacientă, şi a încercat să-i smulgă ochii.

În spatele uşii centrului de plasament, există peste 50 de lumi diferite, câte o lume pentru fiecare copil cu dizabilităţi psihice. Teoretic, fiecare dintre pacienţi este urmărit 24 ore din 24 de o asistentă, întrucât mulţi dintre ei pot avea ieşiri violente.

Luni seară însă, într-unul din saloanele centrului din Jucu o pacientă de 14 ani a izbucnit din senin. Ea a sărit pe o altă bolnavă şi i-a înfipt degetele în ochi. Victima, paralizată de la gât în jos şi cu deficienţe de vorbire, nu a avut cum să se apere sau să strige după ajutor. Câteva secunde au lipsit, să nu-i smulgă fetei ochii de tot. Copilul-agresor a fost liniştit cu greu, iar asistentele au încercat să-i dea primul ajutor victimei cu ochii plini de sânge. La spital, însă, medicii n-au mai reuşit să-i păstreze vederea fetei paralizate.

Fetiţa care şi-a atacat colega de centru a fost izolată. Aceasta este singura măsură care se poate lua, întrucât, nimeni nu o poate judeca pentru atacul ei. În schimb, asistentele şi medicii sunt singurii care ar putea fi traşi la răspundere.

Reprezntanţii Protecţiei Copilului din Cluj au dat asigurări că toţi minorii din centru sunt supravegheaţi corespunzător. Pentru cei 53 de copii cu dizabilităţi psihice internaţi la Jucu, există, teoretic, 53 de angajaţi, doar că aici intră absolut toţi angajaţii de la conducere, contabili, până la paznici. În aceste condiţii o asistentă, care lucrează pe ture ar putea avea în grijă, în medie vreo 2-3 copii cu probleme.

Nimeni nu-şi poate explica, însă, cum niciun cadru medical nu a fost prin apropiere când fata de 14 ani i-a smuls ochii colegei de salon. Ciudat este şi faptul că acest incident a fost făcut public abia după câteva zile. În urma anchetei se va găsi şi cauza acestui incident şocant.



Observator

×
Parteneri
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM
x close