Antena 3 CNN Actualitate O femeie din Ucraina care nu credea în existența lui Dumnezeu s-a convertit la ortodoxie la Mănăstirea Văratec

O femeie din Ucraina care nu credea în existența lui Dumnezeu s-a convertit la ortodoxie la Mănăstirea Văratec

Inna, o femeie de 42 de ani, din Ucraina, refugiată la Mănăstirea Văratec, s-a convertit la ortodoxie și a fost botezată în Sâmbăta Mare și va purta de acum înainte numele Maria.

O femeie din Ucraina care nu credea în existența lui Dumnezeu s-a convertit la ortodoxie la Mănăstirea Văratec
Sursa foto: Doxologia.ro
de Gabriel Dano    |    02 Mai 2022   •   21:27

Slujba Sfântului Botez a fost săvârșită la Parohia Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil din Humuleștii Noi.

„Este vorba despre o ucraineană dintr-un grup de refugiați cazați la Mănăstirea Văratec încă de când a început războiul în țara vecină, un suflet care a avut astăzi, în Sâmbăta Mare, împlinirea unei dorințe fierbinți de a deveni creștină, cu binecuvântarea IPS Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei”, a relatat, pentru Doxologia, Iosefina Giosanu, stareța Mănăstirii Văratec.

„Din păcate, acest vis nu a putut fi realizat mai devreme. Având vârsta de 42 ani și provenind dintr-o familie de atei, Inna a avut multe încercări de la viață și incidente, însă Dumnezeu a păstrat căutarea ei ca pe o nevoie absolută pentru viață și, așa cum a putut, cu un copil creștin în vârstă de 12 ani pe nume Maxim, a pornit pe un drum necunoscut”, a mai spus stareța Mănăstirii Văratec.

„A pornit izgonită, ca și ceilalți compatrioți ai ei, din țara natală, în România, pentru un loc ferit de bombe, coșmaruri și moarte. Pe acest drum, mergând disperată, la capătul lui o aștepta o lumină. Lumina Duhului Sfânt care astăzi s-a așternut peste ea, devenind Maria.

Inna Zacharova s-a născut în 1979, în Cernăuți, rămânând orfană la vârsta de 15 ani de tatăl Nicolai și, apoi, de mama pe nume Ludmila, la vârsta de 28 de ani. Soțul a decedat în urmă cu doi ani, așa că a fost nevoită să-și crească singură copilul. Cu toate că ea nu a fost botezată de părinți, și-a dorit ca fiul ei să fie botezat de cea mai bună prietenă din copilărie, Anna Pownal, și ea creștină ortodoxă, acum stabilită și căsătorită în Olanda. De altfel, Anna a și intermediat venirea Innei împreună cu fiul ei, în România.

×
Subiecte în articol: Ucraina
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close