Antena 3 CNN Actualitate O icoană a rămas neatinsă de flăcări, în urma unui incendiu care a transformat în jar două case

O icoană a rămas neatinsă de flăcări, în urma unui incendiu care a transformat în jar două case

Două case din comuna suceveană Berchişeşti au fost mistuite de flăcări joi upă-amiază. Totul a fost transformat în jar, mai puțin o troiță. Deși pompierii militari de la Suceava, alături de cei de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din comună, au intervenit cu şapte autospeciale, flăcările au fost prea violente.

O icoană a rămas neatinsă de flăcări, în urma unui incendiu care a transformat în jar două case
Sursa foto: ISU Suceava
de Gabriel Dano    |    11 Iun 2021   •   16:33

Mai ales că rafalele puternice de vânt au favorizat focul îngreunând foarte mult misiunea pompierilor. Pagubele produse au fost destul de mari, mai ales că suprafaţa totală afectată a ajuns la aproximativ 600 mp.

Potrivit pompierilor, focul a izbucnit dintr-o anexa gospodărească cel mai probabil din cauza unui cablu electric defect sau deteriorat. În timpul intervenţiei, un pompier militar a suferit arsuri uşoare şi a primit îngrjiri medicale, potrivit Adevărul.

Primarul comunei, Violeta Ţăran, a anunţat pe contul său de Facebook, că focul a mistuit totul în cale cu excepţia unei icoane, care a scăpat neatinsă. Iar localnicii văd acest fapt ca pe o adevărată minune.

„Deoarece gospodăria a fost distrusă în totalitate, respectiv două case şi anexele, rămânând în picioare, în mod miraculos, doar icoana care străjuia curtea, Primăria şi Consiliul Local Berchişeşti vor face demersurile necesare pentru ca păgubiţii să îşi poată reconstrui tot ce s-a pierdut în flăcări. Pe această cale, le readuc aminte cetăţenilor noştri să fie foarte atenţi la tot ceea ce fac folosind surse de foc, astfel încât asemenea tragedii să nu se mai producă. Vă doresc un sfârşit de săptămână liniştit!” a transmis edilul.

 

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close