Antena 3 Actualitate O instituţie a statului avertizează: Va fi DEZASTRU în Bucureşti, în cazul unui cutremur major. Consolidarea imobilelor, gata în 154 de ani

O instituţie a statului avertizează: Va fi DEZASTRU în Bucureşti, în cazul unui cutremur major. Consolidarea imobilelor, gata în 154 de ani

14 Feb 2015   •   12:50

Un cutremur de o intensitate mare ar produce un dezastru major în Bucureşti. Asta arată un raport al Curţii de Conturi citat de Sursa Zilei.

Inspectorii consideră că în ritmul actual de consolidare a imobilelor, programul va fi finalizat în 154 de ani. Probleme sunt şi la aplicaţia care ar trebui să conţină toate datele necesare în cazul unui dezastru.

Inspectorii de la Curtea de Conturi au verificat toate achiziţiile şi dotările, dar şi măsurile luate până la sfârşitul anului 2013, scriu jurnaliştii de la Sursa Zilei.ro.

Până la acea dată, în Bucureşti lucrările la doar 16 imobile din clasa I risc seismic au fost finalizate. Adică mai puţin de 9% din totalul clădirilor cu risc seismic.

"Ritmul de realizare a consolidării imobilelor este extrem de lent. În consecinţă, în condiţiile menţinerii ritmului de derulare a Programului de 1,2 imobile/an, acesta va fi finalizat în aproximativ 154 de ani", se arată în raport. 

Inspectorii au mai găsit probleme şi la aplicaţia care ar trebui să conţină toate datele necesare în cazul unui dezastru. Baza de date cu numere de telefon, adrese sau instituţi este pe mai puţin de jumătate completă, deşi are câţiva ani de când a fost implementată.

O altă problemă nerezolvată de autorităţi este legată de finanţara şi dotarea Inspectoratului pentru situaţii de Urgenţă, mai scrie Sursa Zilei.

×
Subiecte în articol: cutremur

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close