Antena 3 CNN Actualitate O parte a pensionarilor ar putea fi scutiți de impozitul pe venit. Ce condiții trebuie să îndeplinească

O parte a pensionarilor ar putea fi scutiți de impozitul pe venit. Ce condiții trebuie să îndeplinească

Un proiect de lege înregistrat la Parlament ar putea scuti de la plata impozitului pe venit, pe banii din chirii, pensionarii care își închiriază locuința studenților, elevilor sau persoanelor care au ieșit din sistemul de protecție specială.

O parte a pensionarilor ar putea fi scutiți de impozitul pe venit. Ce condiții trebuie să îndeplinească
Sursa foto: Foto: pixabay.com
13 Dec 2019   •   18:46

Această propunere legislativă are ca scop, potrivit inițiatorilor, combaterea fenomenului de izolare cu care se confruntă persoanele vârstnice, în special după ce se pensionează.

Propunerea legislativă se află în dezbatere la Senat și prevede scutirea la impozit, a veniturilor din chirii, pentru pensionarii care își oferă spre închiriere locuința anumitor persoane, respectând unele condiții.

Categoriile de pensionari care ar putea beneficia de scutirea impozitului pe venit sunt pensionarii pentru limită de vârstă, pensie anticipată sau pensie anticipată parțială în sistemul public de pensii.

Pentru a putea beneficia de aceste scutiri financiare, pensionarii ar trebui să își închirieze locuința către anumite categorii de persoane.

Mai multe detalii, pe Avocatnet.ro.

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close