Antena 3 CNN Actualitate O Perlă pentru tabloidele britanice. Româncă de etnie romă, admisă la cinci universităţi din Marea Britanie

O Perlă pentru tabloidele britanice. Româncă de etnie romă, admisă la cinci universităţi din Marea Britanie

O Perlă pentru tabloidele britanice. Româncă de etnie romă, admisă la cinci universităţi din Marea Britanie
Sursa foto: Foto: Facebook personal
15 Iul 2015   •   14:02

După ce multă vreme au ţinut prima pagină a ziarelor din Marea Britanie, românii ar putea reveni în prim-plan. De data asta nu cu unul care să sperie comunităţile britanice, ci unul care face cinste ţării din care pleacă. Perla Scripcariu a reuşit singură ceea ce mulţi şi-ar dori, dar nu pot nici măcar să cumpere.

Abandonată la naştere şi purtând stigmatul unei etnii blamate de multe ori, Perla Scripcariu, care tocmai a terminat cu brio un liceu de elită din Botoşani, a devenit un model pentru comunitatea romă, fiind acceptată la cinci universităţi de top din Marea Britanie.

Perla Scripcariu este o tânără de 19 ani, de etnie romă, din municipiul Botoşani. Nu este căsătorită, nu are copii, nu cerşeşte, nu este analfabetă şi nu se zbate în mizerie, nu fură şi nici nu le ghiceşte în palmă trecătorilor.

Din contră, îi place să citească, să vizioneze documentare, să danseze, să cânte, să interpreteze, să scrie poezii, iar în această vară a absolvit Bacalaureatul cu brio.

Datorită mediilor mari din anii de studiu şi a rezultatului de la Bac, Perla Scripcariu a fost acceptată la cinci universităţi de prestigiu din Marea Britanie. În spatele acestui succes stă, însă, o poveste fascinantă despre acceptare, o luptă cu prejudecăţile şi condiţia socială, ambiţie şi multă muncă.

”Nu există soartă potrivnică. Există doar lipsă de ambiţie şi complacere într-un mediu care îţi pare mereu ostil”, spune Perla. 

Citeşte mai multe pe adevărul.ro

×
Parteneri
Raisa, fetiţa de 2 ani dispărută ieri din fața casei, a fost găsită moartă
x close