Antena 3 CNN Actualitate O profesoară din Fălticeni intră în greva foamei din solidaritate cu învăţătoarea Cristiana Anghel

O profesoară din Fălticeni intră în greva foamei din solidaritate cu învăţătoarea Cristiana Anghel

O profesoară din Fălticeni intră în greva foamei din solidaritate cu învăţătoarea Cristiana Anghel
Sursa foto: VideoNews
21 Oct 2010   •   23:21

Profesoara Viorica Ioniţe, liderul sindicatului din Colegiul Tehnic "Mihai Băcescu" din Fălticeni, a anunţat că va intra în greva foamei începând de vineri dimineaţă, relatează Mediafax. Femeia are revendicări salariale, dar a anunţat şi că este solidară cu învăţătoarea Cristiana Anghel.

Profesoara va intra în greva foamei vineri dimineaţă în incinta unităţii de învăţământ, ea precizând că va solicita Consiliului de Administraţie al colegiului să i se permită să-şi desfăşoare protestul în incinta unităţii şcolare. De asemenea, femeia va anunţa DSP Suceava şi va notifica şi Poliţia Fălticeni despre acţiune sa de protest.

"Este o chestiune raţională, şi nu una de moment. (...) Acest protest este şi de solidaritate cu doamna Anghel. E o datorie morală a noastră", a spus profesoara Ioniţe.

Viorica Ioniţe solicită Guvernului să renunţe la angajarea răspunderii pe Legile educaţiei naţionale şi salarizării unitare.

De asemenea, femeia este nemulţumită că nu sunt puse în aplicare hotărâri judecătoreşti definitive şi executorii privind unele drepturi salariale ale cadrelor didactice, de disponibilizările din învăţământ, dar şi de deciziile de diminuare a indemnizaţiei de concediu de odihnă aplicate retroactiv.

×
Subiecte în articol: greva foamei
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close