Antena 3 CNN Actualitate O româncă și copiii ei, îngropați de vii sub zăpadă. Rudele femeii aşteaptă cu sufletul la gură o veste din Italia

O româncă și copiii ei, îngropați de vii sub zăpadă. Rudele femeii aşteaptă cu sufletul la gură o veste din Italia

O româncă și copiii ei, îngropați de vii sub zăpadă. Rudele femeii aşteaptă cu sufletul la gură o veste din Italia
Sursa foto: Foto: twitter.com
20 Ian 2017   •   09:30

Trei români se află printre victimele avalanşei care a lovit un hotel din zona Pescara, în Italia. Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, în clădire se aflau trei persoane de origine română, un adult şi doi copii despre care nu se ştie încă nimic.Trei trupuri neînsufleţite au fost scoase până acum dintre dărâmături, dar autorităţile spun că în hotelul distrus se aflau aproape 30 de persoane.

Salvamontiştii au ajuns cu greu la locul tragediei, croindu-şi drum prin zăpada care ajunge şi la doi metri înălţime.

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat că printre cele 30 de victime suprinse de avalanșă erau şi o femei şi doi copii de origine română. Alarma a fost dată de doi turiști care se aflau în afara clădirii şi au reuşit să se refugieze într-o maşină.

Unul dintre supravieţuitori, chiar soţul româncei, le-a spus salvamontiştilor că femeia şi copiii săi se află sub dărâmături. Bărbatul a fost dus la spital în şoc hipotermic.

Familia şi vecinii Adrianei din satul Scărișoara din Bacău aşteaptă cu sufletul la gură o veste din Italia.

Hotelul Rigopiano, unde erau cazaţi, situat chiar pe pârtia Gran Sasso, a fost distrus aproape în totalitate de forţa avalanşei.

Ambasada României în Italia dar şi Consulatul general de la Bologna sunt în permanentă legătură cu autorităţile locale şi sunt gata să ofere asistenţă consulară în cazul în care este nevoie.

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close