Antena 3 CNN Actualitate O şcoală bucureşteană caută copii pentru 14 clase. De ce s-a ajuns în situaţia aceasta

O şcoală bucureşteană caută copii pentru 14 clase. De ce s-a ajuns în situaţia aceasta

O şcoală bucureşteană caută copii pentru 14 clase. De ce s-a ajuns în situaţia aceasta
Sursa foto: Foto: INTACT Images
23 Apr 2012   •   15:30

Şcoala nr. 115 din Bucureşti, care a rămas fără elevi odată cu începerea reabilitării prin programul BEI, caută copii pentru a umple toate cele 14 clase disponibile în prezent, după finalizarea lucrărilor.
   
Directorul unităţii de învăţământ, Felicia Oprean, a explicat luni, cu prilejul unei vizite a primarului general Sorin Oprescu, faptul că, înainte de începerea acestor lucrări, la Şcoala 115 învăţau peste 1.000 de elevi, în trei schimburi. În prezent, funcţionează patru clase şi două laboratoare, precum şi spaţiile tehnice.
  
"Deoarece, din cauza lucrărilor, am funcţionat trei ani în alte spaţii de învăţământ, am rămas fără copii. În prezent, avem 14 clase şi trei laboratoare, dintre care două de clasa I şi una de pregătitoare. Ne-am făcut şi un banner şi un site, astfel încât să ne facem cunoscuţi. Deja avem semnale că s-au înscris copii", a declarat directorul şcolii.
   
Lucrările - care au constat în consolidare, hidro-termoizolare, mansardare şi refacerea instalaţiilor şi a finisajelor interioare - au început în septembrie 2009 şi s-au încheiat de curând. Valoarea totală a contractului pentru reabilitarea şcolii a fost de 920.000 de euro, cu o valoare a dotărilor de mobilier de aproape 80.000 de euro.
   
Potrivit directorului, clădirea şcolii, aflată la intersecţia 13 Septembrie-Trafic Greu, a funcţionat iniţial ca imobil de locuinţe, apoi a devenit aşa-numita şcoală de Fete.

"Este o şcoală cu o vechime de peste 120 de ani. Şcoala a fost donată, prin testament, de la Maria Lazăr, care a murit în 1912", a mai spus Felicia Oprean.
   

   

×
Subiecte în articol: reabilitare
Parteneri
Este Ziua mondială a râsului | Beneficiile terapiei prin râs, pentru sănătate
x close