Antena 3 CNN Actualitate O singură sesiune de admitere în învăţământul postliceal între 10-14 septembrie

O singură sesiune de admitere în învăţământul postliceal între 10-14 septembrie

O singură sesiune de admitere în învăţământul postliceal între 10-14 septembrie
26 Iul 2007   •   11:19

Admiterea în învăţământul postliceal va fi organizată, în anul şcolar 2007-2008, într-o singură sesiune, în perioada 10-14 septembrie, potrivit unui ordin al ministrului Educaţiei, Cristian Adomniţei. Admiterea în învăţământul postliceal se organizează de obicei în două etape, după încheierea sesiunii iunie - iulie şi respectiv august a examenului de Bacalaureat.

Potrivit ordinului MECT, unităţile de învăţământ care şcolarizează clase de învăţământ postliceal (şcoală postliceală şi scoală de maiştri) îşi vor elabora Metodologia de admitere pentru învăţământul postliceal în conformitate cu prevederile Legii învăţământului, pe baza unor criterii generale elaborate de minister.

„Clasele înfiinţate de MECT vor fi finanţate de la bugetele locale, alocate inspectoratelor şcolare, iar clasele cerute de operatorii economici sau de administraţia locală vor fi finanţate de solicitanţi”, precizează ordinul.

Membrii comisiei de admitere vor trebui să semneze declaraţii, în nume propriu, privind respectarea criteriilor generale de admitere şi a metodologiei de admitere. De asemenea, ei vor elabora, pentru proba scrisă, în ziua în care se susţine aceasta, trei variante de subiecte. Preşedintele comisiei de concurs va alege unul dintre aceste plicuri pentru examen şi unul de rezervă.

Rompres

×
Parteneri
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close