Antena 3 CNN Actualitate Oamenii afectați de tornada din Călărași ar putea primi despăgubiri de la Guvern

Oamenii afectați de tornada din Călărași ar putea primi despăgubiri de la Guvern

Oamenii afectați de tornada din Călărași ar putea primi despăgubiri de la Guvern
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
02 Mai 2019   •   08:04

Oamenii ale căror case sau bunuri au fost distruse de tornade ar putea primi ajutor de la Guvern. Ministrul Muncii a anunţat că deja a demarat operaţiunea de evaluare a pagubelor, iar decizia se va lua în cel mai scurt timp. Localnicii nu aveau asigurări, şi chiar dacă ar fi avut, acestea nu ar fi acoperit pagubele produse de tornadă. Ministerul Mediului ar putea demara proceduri pentru schimbarea legii în viitor.

Timp de 20 de minute, locuitorii din sudul Bărăganului au asistat neputincioşi la cel mai violent fenomen meteo din ultimii ani. 

Casele şi curţile le sunt distruse, iar acum trebuie să repare stricăciunile din banii lor sau să se împrumute. Nu au cumpărat poliţa facultativă pentru dezastre provocate de furtuni şi tornade, iar unii dintre ei nu şi-au cumpărat nici măcar asigurarea obligatorie pentru casă. 

În Dragalina, oamenii au inceput sa repare, atat cat se poate pagubele provocate de tornada. Au improvizat acoperisuri acolo unde tornada efectiv le-a smuls si au pus prelate, cu tiglele sparte, pentru ca vantul sa nu le ia si sa nu le ploua in case. 

Asigurarea obligatorie împotriva dezastrelor nu prevede plata daunelor produse de tornade. Acest lucru s-ar putea schimba însă, dacă Ministerul Mediului ar demara proceduri pentru schimbarea legii. Salvarea oamenilor din Călăraşi ar putea veni însă din partea guvernului, după cum a anunţat ministrul muncii. 
 

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close