Antena 3 CNN Actualitate Oficial SUA: Eroi americani au murit în România pentru înfrângerea fascismului

Oficial SUA: Eroi americani au murit în România pentru înfrângerea fascismului

Oficial SUA: Eroi americani au murit în România pentru înfrângerea fascismului
Sursa foto: Foto: radioaustralia.net.au
22 Mai 2015   •   16:46

Mai mulţi militari americani şi-ar fi dat viaţa pe teritoriul României în timp ce luptau contra fascismului în cel de-al Doilea Război Mondial, a declarat însărcinatul cu afaceri al SUA, Dean Thompson, cu ocazia Zilei de Comemorare a Eroilor.

"Familii şi prieteni vor începe în curând să se reunească peste tot în Statele Unite pentru picnicuri, excursii şi grătare în curţile din spatele caselor în acest sfârşit de săptămână cu ocazia Zilei de Comemorare a Eroilor (Memorial Day) care reprezintă începutul verii. În timp ce aceste petreceri constituie evenimente sociale familiare pentru americani, este important să ne amintim semnificaţia adevărată a acestei zile. Nu trebuie să considerăm niciodată că scopul nobil şi solemn al acestei zile ni se cuvine pur şi simplu", a declarat, azi, însărcinatul cu afaceri al SUA la Bucureşti, Dean Thompson. Cuvântarea a fost ţinută în cadrul unei ceremonii de depunere de coroane la Monumentul comemorativ din Parcul Kiseleff dedicat eroilor americani din cel de-al Doilea Război Mondial.

"Drepturile şi libertăţile fundamentale - viaţa, libertatea şi dreptul la fericire - au fost definite şi afirmate la naşterea naţiunii americane. Trecerea de la declararea la obţinerea acestor drepturi a cerut însă un efort imens, precum şi sacrificiul suprem al militarilor din forţele noastre terestre, navale şi aeriene. Pe scurt, drepturile şi libertăţile americane au fost apărate în trecut şi sunt protejate în prezent de aceia care sunt gata să îşi sacrifice viaţa astfel încât alţii să se bucure de beneficiile dreptăţii, libertăţii şi prosperităţii (...) Sacrificiul lor individual şi personal este cel care face şi mai preţioasă libertatea noastră colectivă", a mai spus diplomatul SUA.

"Să ne amintim aşadar de acei prieteni căzuţi care au luptat pentru ceva mai presus decât ei ca şi de aceia a căror continuă veghe serveşte astăzi la a transforma această viaţă într-o virtute mai profundă. Să ne fie dat să continuăm să-i onorăm în viitor la fel de mult pe cât ne-au onorat ei pe noi", a subliniat Dean Thompson.

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță trei tipuri noi de vouchere pentru români
x close