Antena 3 Actualitate Oltenii din Horezu, cei mai longevivi români

Oltenii din Horezu, cei mai longevivi români

06 Mar 2011   •   22:35
Oltenii din Horezu, cei mai longevivi români
Sursa foto: Foto: Mediafax

Oltenii din Horezu trăiesc cel mai mult. Sunt românii cei mai longevivi. Aşa arată statisticile. Mai exact, ei trăiesc cu 4-5 ani mai mult decât cei din alte zone ale ţării. În medie, bărbaţii au o speranţă de viaţă de 76,3 ani, iar femeile de peste 80. Cel mai longeviv om din localitate este un bărbat care are 98 de ani.

Secretul tinereţii fără bătrâneţe la Horezu este alimentaţia sănătoasă şi multă mişcare zilnic în aer liber.

Potrivit Institutului Naţional de Statistică, bucureştenii au cea mai mare durată medie de viaţă, cu 1,7 ani peste media pe ţară, urmaţi de locuitorii din judeţul Vâlcea. Studiile recente arată însă că la Horezu, durata medie de viaţă o depăşeşte pe cea din Capitală.

"Oamenii care au trăit în mediul natural s-au ocupat de creşterea animalelor şi nu au plecat din mediul rural. Sunt credincioşi", a spus Constantin Niţu, primarul din Horezu.

Zona nu a fost colectivizată, iar oamenii din Horezu au muncit întotdeauna pământul şi au trăit din produsele muncii lor. Şi-au produs în gospodării proprii pasările, ouăle, brânza, au cultivat pomi şi au crescut albine.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close