Antena 3 CNN Actualitate Omul de afaceri Csibi Istvan va fi pus în libertate

Omul de afaceri Csibi Istvan va fi pus în libertate

Omul de afaceri Csibi Istvan va fi pus în libertate
Sursa foto: Foto: erdon.ro
16 Sep 2010   •   18:24

Omul de afaceri Csibi Istvan, acuzat de delapidare şi spălare de bani, va fi pus în liberatate, joi, conform deciziei Curţii de Apel Piteşti.

Măsura de arest preventiv a fost înlocuită, recent, de către Tribunalul Argeş, cu interdicţia de părăsi ţara până la încheierea procesului în care Istvan este implicat. Potrivit Mediafax, decizia a fost însă atacată de către procurorii, fără nici un rezultat.

Pe data de 11 martie, Curtea de Apel Piteşti a admis recursul formulat de procurori la decizia Tribunalului Argeş pentru înlocuirea măsurii arestării preventive cu obligaţia de a nu părăsi ţara, iar omul de afaceri a rămas în arest. Însă, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis, în martie 2009, strămutarea dosarului în care Csibi Istvan este judecat pentru criminalitate organizată de la Tribunalul Bucureşti la Tribunalul Argeş.

Csibi Istvan a fost trimis în judecată, în martie 2008, de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism. Alături de el au mai fost trimise în judecată alte 17 persoane.

Omul de afaceri este acuzat că ar fi impus unor administratori de firme controlate de el încasarea cu titlu de împrumut a unor sume de bani, determinându-i pe aceştia să-i acorde peste 9,5 miliarde de lei vechi, cu titlu de dobândă. Bugetului de stat a fost astfel prejudiciat cu 2,4 miliarde de lei vechi reprezentând impozitul de profit.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: delapidare
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close