Antena 3 CNN Actualitate Operaţia de separare a siamezilor din Braşov, pusă sub semnul întrebării

Operaţia de separare a siamezilor din Braşov, pusă sub semnul întrebării

Operaţia de separare a siamezilor din Braşov, pusă sub semnul întrebării
17 Dec 2008   •   20:35

Doctorii nu sunt prea optimişti în legătura cu siamezii. Medicii din Bucureşti care îi îngrijesc pe siamezii născuţi acum patru luni au găsit mai multe probleme care pun sub semnul întrebării operaţia de separare.
În primul rând, siamezii împart aceeaşi membrană meningeală, adică învelişul creierului este comun. În al doilea rând, ambilor copii le lipseşte o parte importantă din mijlocul creierului, care este responsabila de vorbire sau de mers.
La toate astea se adaugă şi alte probleme. Cel mai mare dintre ei, Daniel, are şi o malformaţie a inimii. Cel mic, Andrei, are glaucom, iar unul din rinichi nu este bine dezvoltat.
O evaluare completă a siamezilor va fi gata peste o lună de zile, spun medicii. Dacă va fi posibila operaţia, aceasta trebuie efectuată în maximum jumătate de an.
Şansele de supravieţuire după o astfel de intervenţie sunt, însă, foarte mici, de numai 15%. Medicii ar putea fi nevoiţi să intre în sala de operaţie dacă unul dintre copii moare. În acest caz, medicii trebuie să fie pregătiţi de operaţie în maximum şase ore, pentru a încerca să-l salveze pe celălalt.
Observator

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close