Antena 3 CNN Actualitate Opoziția vrea demisia lui Nelu Tătaru în criza COVID-19. Ce acuzații i se aduc ministrului

Opoziția vrea demisia lui Nelu Tătaru în criza COVID-19. Ce acuzații i se aduc ministrului

Opoziția cere demisia ministrului Sănătății. Moțiunea simplă împotriva ministrului Sănătății este dezbătută astăzi în Camera Deputaților. Social - democrații îl acuză pe Nelu Tătaru că în ultima perioadă a dat mai multe tunuri și a fost preocupat ”să facă numiri controversate în consiliile de la Unifarm sau Antibiotice Iași.

Opoziția vrea demisia lui Nelu Tătaru în criza COVID-19. Ce acuzații i se aduc ministrului
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    23 Iun 2020   •   15:15

De asemenea, ministrul este acuzat că a blocat testarea în masă a bucureștenilor inițiată de Gabriela Firea. În textul moțiunii simple se vorbește și despre faptul că ministrul Sănătății ar fi vândut la farmacia soției sale măști la suprapreț în perioada stării de urgență. 

Florian Bodog, fost ministru al Sănătății, a vorbit despre aspectele pentru care îl consideră pe Nelu Tătaru răspunzător și pentru care a fost depusă moțiunea simplă. 

”Mă voi opri la trei aspecte pe care nu le consider cele mai grave, dar le consider foarte grave. Unu. Nici până la această dată nu a fost emis Ordinul de Ministru care declară epidemia în România. Acesta este unul dintre actele normative care trebuie să stea la baza întregii activități care se desfășoră în spitale. 

Al doilea aspect. Spre deosebire de orice alt stat din Uniunea Europeană, noi am internat obligatoriu pacienții asimpotomatici. Asta este o chestie extrem de gravă și oamenii știu că li s-au încălcat niște drepturi.

Și al treilea aspect, a blocat accesul bolnavilor cronici în spitale”. 

Ministrul Sănătății este așteptat astăzi pentru a da explicații despre măsurile care au fost luate până în acest moment de Ministerul Sănătății în ceea ce privește situația COVID-19. 

×
Subiecte în articol: demisie Florian Bodog
Parteneri
Cod Galben de vijelii, ploi torențiale și grindină. 17 județe vizate
x close