Antena 3 CNN Actualitate Oprescu: Bucureştenii vor avea căldură anul acesta

Oprescu: Bucureştenii vor avea căldură anul acesta

Oprescu: Bucureştenii vor avea căldură anul acesta
Sursa foto: Intact Images
23 Dec 2010   •   16:31

Bucureştenii vor avea căldură în acest an, dă asigurări primarul general Sorin Oprescu. Datoria primăriei către RADET a ajuns la aproape o jumătate de miliard de euro iar instituţia a ajuns în incapacitate de plată. Toţi banii încasaţi de la populaţie merg acum către acoperirea restanţelor.

Datoriile RADET cresc fără întrerupere de zece ani. Astfel s-a ajuns la blocarea conturilor. “Ambele companii, atât RADET cât şi ELCEN au conturile poprite de către furnizorul de gaze. Noi, primăria Capitalei, în 2011, trebuie să declarăm RADET-ul ca fiind serviciu public prioritar pentru Bucureşti. Şi asta înseamnă că trebuie să prevedem în buget şi să preluăm datoria de 800 de milioane, aia de bază”, a declarat Mircea Raicu, viceprimarul Capitalei.

Toate încercările consilerilor şi ale primăriei Capitalei de a plăti o parte din datorie n-au avut efect. În comparaţie cu datoria de jumătate de miliard de euro, cele câteva zeci de milioane plătite anual, nu rezolvă situaţia.

“Sunt poveştile care apar de fiecare dată şi sacrificiul unora care încearcă să mute nişte sume aiurea aşa. Nu rămâne Bucureştiul fără compensarea la căldură. Penalizările sunt aberante, ele vin din '95 sunt opt mii de miliarde plus cinci mii de miliarde datoria pe care o are, noi am început să plătim pe un protocol. Am cerut şi ştergerea penalităţilor pentru că altfel nu se mai termină niciodată. Probabil că în 2065 -2068 dacă nu mai au pe cine să încaseze o să încaseze marţienii”, a declarat Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei.

La începutul anului, conducerea primăriei speră să convingă Guvernul să aprobe un acord între RADET şi ELCEN pentru stingerea penalităţilor care depăşesc opt mii miliarde de lei.

×
Subiecte în articol: Sorin Oprescu Capitală căldură
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close