Antena 3 CNN Actualitate Oprescu, despre clasa 0: Cine îi ridică pe cei mici la toaletă? Trebuia mobilier special pentru ei

Oprescu, despre clasa 0: Cine îi ridică pe cei mici la toaletă? Trebuia mobilier special pentru ei

Oprescu, despre clasa 0: Cine îi ridică pe cei mici la toaletă? Trebuia mobilier special pentru ei
Sursa foto: Foto: Intact Images
24 Feb 2012   •   21:31

Primarul Capitalei declară că autorităţile ar fi trebuit să pregătească mai bine înfiinţarea clasei pregătitoare. Sorin Oprescu atrage atenţia că va fi nevoie de mobilier special adaptat la nevoile viitorilor elevi de 6 ani.

,,Nu ştiu cum se face că ne prinde mereu nepregătiţi. Cine îi ridică pe cei mici la toaletă? Acest lucru înseamnă mobilier special pentru copii, că băncile obişnuite sunt prea mari pentru ei. Trebuia gândit mai mult şi mă refer şi la dispersia copiilor pe şcoli şi părinţii nu vor avea ocazia să îşi ducă copiii la şcoală pe care o doresc. Păcat de idee, poate că lucrurile astea sunt în regulă, ăştia mici, mă refer la copiii de şase ani că ei nu pot fi obosiţi toată ziua. Cred că avem educatori care ştiu să pregătească copilul de începere a şcolii, dar trebuia pregătit mult mai bine", a spus Oprescu.
  
Părinţii care nu înscriu în învăţământul primar sau împiedică înscrierea şi/sau frecventarea şcolii de către copilul care a împlinit vârsta pentru a merge la şcoală vor fi sancţionaţi în conformitate cu prevederile legale, potrivit metodologiei privind cuprinderea copiilor în clasa pregătitoare şi în clasa I pentru anul şcolar 2012 - 2013.
  
Potrivit documentului, numărul de locuri care se alocă, prin cifra de şcolarizare, pentru clasa pregătitoare şi clasa I, în învăţământul de stat, este mai mare sau egal cu numărul copiilor care au împlinit vârsta pentru a începe învăţământul primar, asigurând astfel fiecărui copil un loc.
  



Citeşte şi:


Ministrul Educaţiei: Părinţii îşi pot duce copiii la şcolile pe care şi le doresc

Secretar de stat în Educaţie: Copiii de 5 ani vor putea fi înscrişi în clasa I sau direct în a II-a. Vezi care sunt condiţiile


×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close