Antena 3 CNN Actualitate Opt săptămâni de secetă în România. Mâncarea şi energia electrică s-ar putea scumpi

Opt săptămâni de secetă în România. Mâncarea şi energia electrică s-ar putea scumpi

Opt săptămâni de secetă în România. Mâncarea şi energia electrică s-ar putea scumpi
Sursa foto: Foto: drpinna.com
de N.B.    |    27 Sep 2011   •   21:40

Unii irosesc apa, alţii se roagă pentru cîţiva stropi. Agricultorii ar trebui să fie ocupaţi cu semănatul, dar pământul e tare ca betonul şi rupe utilajele. În lipsa ploilor, au scăzut râurile şi lacurile şi, odată cu ele, producţia de energie.

De două luni n-a picat strop de ploaie iar meteorologii pun şi ei sare pe rană anunţând că poate vom avea precipitaţii săptămîna viitoare.

În Dobrogea nu a mai plouat de aproape 60 de zile. Seceta se întinde însă pe aproape trei sferturi din suprafaţa ţării. Agricultorii sunt disperaţi, pământul este atât de tare încât nu poate fi semănat.

Seceta a afectat şi producţia de electricitate. Scăderea nivelului apei în lacurile de acumulare face ca Hidroelectrica să nu poată produce suficientă energie pentru a-şi onora contractele. În aceste condiţii, compania de electricitate va furniza doar 63% din energia pe care ar trebui să o livreze.

Pentru a suplini diferenţa, au fost activate trei termocentrale, o energie mai scumpă. Asta înseamnă că seceta nu ne va scumpi doar mâncarea, ci şi factura de energie.

 

×
Subiecte în articol: seceta România
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close