Antena 3 CNN Actualitate Oradea. O tânără însărcinată a murit pentru că ambulanţa pe care a chemat-o nu avea medic

Oradea. O tânără însărcinată a murit pentru că ambulanţa pe care a chemat-o nu avea medic

Oradea. O tânără însărcinată a murit pentru că ambulanţa pe care a chemat-o nu avea medic
09 Dec 2008   •   19:23

O tânără de 36 de ani, însărcinată în luna a 7-a a murit sub ochii soţului şi a doi asistenţi medicali. Ambulanţa venise, însă fără medic. Şi asta nu pentru că serviciul local nu ar avea pesonal, ci pentru că doctorul, aflat la doar 3 minute distanţă, n-a fost trimis de şefi în misiune. Doctorul avea altceva mai important de făcut. Asista la un meci de fotbal de juniori.
Duminică dimineaţa, soţul femeii a aflat că acasta nu s esimţe bine şi a sunat la ambulanţă. Potrivit autorităţilor, pelul a fost primit atât la pompieri cât şi la SMURD. SMURD-ul a trimis paramedicul şi a cerut ambulanţei să trimită medicul la faţa locului.
Ambulanţa a sosit însă după SMURD şi fără medic. Femeia era în stop cardiac. Ambii asistenţi au încercat să o resusciteze, fără succes însă.
Oficialii din minister susţin că un medic era disponibil, însă el se afla la o competiţie sportivă.
?Venise din timpul liber, tocmai pentru competiţia sportivă, tocmai din cauza lipsei de personal a fost rugat să stea 12 ore pentru ca şi înainte şi după competiţia sportivă să asigure urgenţa pe zona respectivă.? a declarat Adriana Chercheji, dirtector medical Ambulanţa Oradea.
Legea e foarte clară. Cei de la serviciul de ambulanţă Oradea erau obligaţi să ia salvarea cu medic de pe stadion şi să o trimită la caz. Mai ales că era la doar 3 minute distanţă de locul unde femeia era în agonie.
Potrivit aritcolului 8, aliniatul 8 al Ordinului nr. 2011 din 27 noiembrie 2007, "Asigurarea asistenţei medicale pentru evenimentele sportive se face fără a fi afectată capacitatea de intervenţie a serviciului de ambulanţă sau a SMURD, prin alocarea unor echipe suplimentare".
O a treia ambulanţa SMURD a ajuns în cele din urmă la caz, de la 40 de kilometri distanţă. De această dată, cu medic cu tot. Au mai încercat să o readucă la viaţă pe femeie vreme de jumătate de oră, dar nu au reuşit.

Observator

×
Subiecte în articol: SMURD
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close