Antena 3 CNN Actualitate Orban şi Ciolacu s-au salutat prieteneşte, la câteva secunde după ce s-au contrat dur în Parlament

Orban şi Ciolacu s-au salutat prieteneşte, la câteva secunde după ce s-au contrat dur în Parlament

Premierul Ludovic Orban şi preşedintele PSD Marcel Ciolacu s-au salutat prieteneşte în Camera Deputaţilor, după ce cu câteva secunde înainte se contraseră dur pe teme legate de gestionarea pandemiei de COVID.

Orban şi Ciolacu s-au salutat prieteneşte, la câteva secunde după ce s-au contrat dur în Parlament
Sursa foto: Antena 3
de Cristi Popovici    |    09 Noi 2020   •   22:15

Marcel Ciolacu şi Ludovic Orban au avut un schimb dur de replici chiar în Parlament, acolo unde premierul a fost chemat să explice modul în care gestionează criza COVID.

Preşedintele PSD, care este şi preşedintele Camerei Deputaţilor, a avut un discurs dur la tribuna Parlamentului la adresa lui Ludovic Orban. Ciolacu a spus despre premier şi guvernul pe care îl conduce că au furat măştile pensionarilor şi tabletele copiilor.

Ciolacu îl desfiinţează pe Orban în Parlament: "Aţi furat măştile pensionarilor! Aţi furat tabletele copiilor!"

În replică, Ludovic Orban a spus că măsurile pe care le ia sunt folosite de PSD cu scop electoral.

"Sunt nişte măsuri dictate de obligaţia noastră de a apăra sănătatea oamenilor, de a apăra viaţa oamenilor. Când ai 10.000 de cazuri pe zi, nu poţi să te faci că nu vezi, să laşi să treacă lucrurile aşa cum sunt şi să nu iei măsuri care să protejeze sănătatea şi viaţa oamenilor. Orice măsură pe care o luăm, o luăm doar pentru a salva vieţi, doar pentru a reduce numărul care riscă să se infecteze", a punctat Ludovic Orban.

"În ceea ce priveşte afirmaţia profund mincinoasă, că nu am acordat bani către profesori, fermieri, întreprinderi mici şi mijlocii, catre pensionari, uitaţi-vă la date, la cifre. Suntem guvernul care a acordat despăgubiri pentru fermieri ale căror suprafeţe au fost afectate de secetă. Suntem guvernul care a acordat bani în viteză accelerată, nu cum au făcut guvernele voastre în perioadă de creştere economică în care nu aţi avut niciun merit, bani pentru cei care au fost afectaţi de inundaţii.", şi-a explicat Orban strategia din ultimele luni.

Orban a trecut apoi la atac şi, pe un ton dur, i-a criticat pe cei din PSD

"Aţi irosit 7 ani din istoria României, fiind la guvernare în perioadă de creştere economică. Fără să construiţi autostrăzi, fără să aduceţi investiţii serioase, fără să creşteţi numărul angajaţilor. Aţi aruncat românii din ţară, fără să le generaţi locuri de muncă bine plătite, fără să folosiţi resursa de inteligenţă a acestei naţiunii.

V-aţi bătut joc de România 7 ani risipind resursele în cheltuieli nesăbuite, care nu au asigurat dezvoltarea economică a acestei ţări, pe care o merita!"

După războiul din Parlament, Orban şi Ciolacu s-au împăcat ca doi prieteni vechi

După ce ambii lideri politici şi-au terminat discursurile războinicie, ne-am fi aşteptat ca atmosfera dintre ei să fie în continuare una încordată.

Din contră, Ludovic Orban a urcat spre pupitrul lui Marcel Ciolacu şi l-a salutat prieteneşte cu cotul, ca în pandemie. Liderul PNL s-a întreţinut şi cu ceilalţi membri PSD.

Doar masca a ascuns zâmbetul celor doi, pentru că limbajul corpului i-a dat de gol. Orban şi Ciolacu par prieteni buni, atunci când nu se războiesc în faţa camerelor de luat vederi.

Imaginile cu cei doi "prieteni" le puteţi urmări în clipul de mai jos:

Discursul războinic al lui Ludovic Orban la adresa PSD:

orban dezlantuit

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu Ludovic Orban
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close