Antena 3 CNN Actualitate Orele de educaţie sexuală în şcoli aprind spiritele

Orele de educaţie sexuală în şcoli aprind spiritele

Orele de educaţie sexuală în şcoli aprind spiritele
17 Oct 2015   •   20:50

România se află pe un nedorit loc fruntaş în ceea ce priveşte sarcinile în rândul minorelor. Statisticile arată că 3 din 10 românce nu folosesc nicio metodă de contracepţie, iar bolile cu transmitere sexuală au apărut şi la copiii sub 14 ani.

Iată tot atâtea argumente pentru cei care vor ca elevii să primească, începând din clasele primare, noţiuni de educaţie sexuală. Ceilalţi consideră, însă, că cei mici ar trebui învăţaţi să caute iubirea spirituală alături de familie, şi nu pe cea trupească.

În mai multe scrisori deschise din tabere diferite, ultima dintre ele lansată sâmbătă în spaţiul public, câteva zeci de organizaţii neguvernamentale le cer responsabililor din Ministerele Educaţiei şi al Sănătăţii să ia în considerare introducerea orelor de educaţie sexuală în şcoli, transmite Radio Romania Actualităţi.

Unii spun că elevii îşi încep viaţa intimă tot mai devreme şi ar trebui educaţi în acest sens.

Ceilalţi le cer autorităţilor să promoveze cu mai mult discernământ educaţia sexuală în şcoli, ţinând seama de caracterul aparte al unei astfel de materii.

Reprezentanţii Ministerul Sănătăţii şi cei ai Educaţiei au anunţat că iau în calcul introducerea obligatorie a orelor de educaţie sexuală în şcoli, fără a preciza când vor apărea în programă.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close