Antena 3 CNN Actualitate Organizația Pacienților cu Afecțiuni Cronice, replică pentru Raed Arafat: "Timpul e cea mai mare problemă pentru cei cu boli grave"

Organizația Pacienților cu Afecțiuni Cronice, replică pentru Raed Arafat: "Timpul e cea mai mare problemă pentru cei cu boli grave"

Președintele Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afectiuni Cronice din România. Radu Gănescu, a reacționat după ce secretarul de statRaed Arafat a transmis că românii care nu sunt mulțumiți cu suspendarea internărilor în spitale pot să se adreseze justiției.

Organizația Pacienților cu Afecțiuni Cronice, replică pentru Raed Arafat: "Timpul e cea mai mare problemă pentru cei cu boli grave"
de Gabriel Dano    |    07 Oct 2021   •   17:04

"E o soluție foarte ușoară pentru domnul Raed Arafat. Din păcate, nu este la fel de ușoară și pentru pacienții acestei țări, care - unii dintre ei - mai respectă încă legislația. Mie îmi pare rău să-i spun domnului Arafat că această soluție de dezastru este aplicată numai în România.

Celelalte țări din Uniunea Europenă au reușit să trateze pandemia altfel, fără a face discriminare sau fără a aplica astfel de măsuri. Am văzut - această măsură a fost pusă în 2020, a eșuat lamentabil, am avut un număr foarte de decese.

Știm clar că, de exemplu, în octombrie, pentru 27.000 de pacienți decedați doar 2.100 erau pacienți COVID. Acuma, nu știu pentru cine aplică domnul Arafat această măsură - pentru cei 20.000 sau pentru cei 2.000", a spus Radu Gănescu, într-o intervenție telefonică în emisiunea "Decisiv", moderată de Cătălina Porumbel.

Arafat: Este o situație de catastrofă medicală, pe care nu putem să nu o recunoaștem

Raed Arafat, a declarat, miercuri seara, într-o conferință de presă la Palatul Victoria, că în România „este o situație de catastrofă medicală, pe care nu putem să nu o recunoaștem”, iar ordinul care suspendă internările e „o decizie pe care o ia orice manager într-o situație de dezastre”.

„Ordinul nu închide spitalele, nu închide serviciile ambulatorii, care nici nu sunt menționate în ordin. Persoanele care au nevoie de investigații merg în continuare. Ordinul face o prioritizare între situațiile care pot fi amânate și direcționate resursele către cei care au nevoie stringentă. Decizia ce caz poate fi amânat și ce caz nu poate fi amânat este a medicului”, a declarat Raed Arafat.

×
Parteneri
Alertă meteo, emisă de ANM. Cod galben de ploi, vijelii şi grindină în România
x close