Antena 3 CNN Actualitate Zi extrem de importantă pentru milioane de români. Guvernul publică măsurile mult așteptate

Zi extrem de importantă pentru milioane de români. Guvernul publică măsurile mult așteptate

Zi extrem de importantă pentru milioane de români. Astăzi, liderii Coaliției fac publice cele 17 măsuri din pachetul socio-economic. Vorbim printre altele, de majorarea salariului minim și de acordarea unor vouchere de 50 de euro pentru cei cu venituri mici.

Zi extrem de importantă pentru milioane de români. Guvernul publică măsurile mult așteptate
Sursa foto: Getty Images
de Laura Dinu    |    11 Apr 2022   •   08:58

Liderii coaliției de guvernare se vor întâlni astăzi pentru o ultimă discuție despre pachetul de măsuri economico-sociale pe care le vor face publice oficial la ora 18.00. 

Invitat la Antena 3, Ministrul Muncii a spus că guvernanții vor încerca să fie atenți să creeze un echilibru între a sprijini categoriile vulnerabile dar fără a dezechilibra economia. Printre măsurile despre care Marius Budăi a vorbit se numără majorarea valorii tichetelor de masă cu cel puțin 10 lei în condițiile în care prețurile la alimente au crescut alarmant. De asemenea, ministrul a spus că va fi dublată valoarea cotei de hrana pentru bolnavii internați în spitale, de la 11 la 22 de lei. 

”În primul rând vom majora valoarea normei de hrană din spitale și centrele de plasament. Vom majora valoarea tichetelor de masă pentru că prețurile le vedem la alimente care sunt...”, a spus Marius Budăi.

Totodată, Ministrul Muncii a afirmat că printre măsuri se află acordarea din două în două luni a voucherelor de 50 de euro pentru alimente de bază. De asemenea, și elevii cu burse sociale vor primi lunar vouchere de 30 de euro. În acest fel, Guvernul încearcă să prevină abandonul școlar. 

”Și acele vouchere de care am vorbit, în primul rând pentru copiii care au burse sociale - pentru că ne dorim foarte mult să prevenim abandonul școlar, şi ulterior către categoriile care au pensii și salarii mici, la nivelul salariului minim, să îi sprijinim cu niște tichete valorice pentru a-și putea procura alimentele de bază”. 

Alte măsuri care au fost până acum dezbătute sunt: reducerea de 50 de bani din prețul la benzina si motorina pentru marii transportatori dar și actualizarea prețurilor la materialele de construcții pentru finalizarea proiectelor pe PNDL şi pe fonduri europene. Până acum, Marcel Ciolacu a insistat pe măsurile sociale, iar liberalii și cei din UDMR au cerut ca măsurile prioritare trebuie să fie industria alimentară, agricultura, energia și reducerea inflației. Tot azi, liderii vor stabili și data de la care aproximativ 12 milioane de români vor beneficia de noile măsuri stabilite la Palatul Victoria. 

×
Subiecte în articol: voucher salariu
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close