Antena 3 CNN Actualitate Încă doi pacienți internați la Spitalul din Constanța, în timpul incendiului, au murit în această noapte

Încă doi pacienți internați la Spitalul din Constanța, în timpul incendiului, au murit în această noapte

Doi pacienți transferați de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța după incendiu și-au pierdut viața în acestă dimineață.

Încă doi pacienți internați la Spitalul din Constanța, în timpul incendiului, au murit în această noapte
de Laura Dinu    |    Cătălina Buzoianu    |    05 Oct 2021   •   10:40

Update 10:30. Încă un pacient, în vârstă de 75 de ani, care se afla în Spitalul de Boli Infecțioase Constanța în momentul izbucnirii incendiului de zilele trecute, a decedat în această dimineață. 

Din primele informații, se pare că bărbatul avea multiple comorbidități. 

În momentul în care s-a făcut transferul de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, pacientul se simțea bine, era conștient și cooperant. Motiv pentru care, după evaluare, bărbatul a fost transferat pe Secția exterioara Agigea a Spitalului Clinic Județean de Urgență.  

Însă starea de sănătate a acestuia s-a deteriorat brusc în cursul zilei de sâmbătă, când a fost dus de urgență pe secția ATI a Spitalului Județean Constanța. Din păcate, în această dimineață, bărbatul și-a pierdut viața. 

Potrivit reprezentanților spitalului, moartea bărbatului nu are legătură cu incendiul. 

Ce spune spitalul 

”Cu regret  anunțăm că în cursul serii de 04.10, unul dintre pacienții diagnosticați cu COVID-19, transferați de la Spitalul de Boli Infecțioase,  a decedat.  Acesta avea 75 de ani și, în afară de infecția cu SARS CoV 2,  suferea și de alte comorbidități. Cauza decesului nu are legătură cu incidentul de vineri,  evoluția bolii fiind una gravă. 

Pacientul a fost inițial spitalizat în secția exterioară Agigea, deoarece vineri, starea sa de sănătate era stabilă. 

În cursul zilei de sâmbătă starea pacientului s-a agravat și a fost transferat in secția Terapie Intensiva, la Spitalul Județean.  Din pricina SARS CoV 2 și a multiplelor comorbididăți, starea pacientului a continuat să se agraveze și, în ciuda tuturor tratamentelor și manevrelor efectuate, a  survenit decesul . 

Personalul nostru medical se luptă pentru viața fiecărui pacient și este extrem de dureros atunci când, din păcate, infecția cu coronavirus învinge. Condoleanțe familiei îndurerate!”, este mesajul transmis de Spitalul Județean. 

Știrea inițială

Încă un pacient care se afla internat în Spitalul de Boli Infecțioase Constanța în momentul izbucnirii incendiului puternic de acum câteva zile, a decedat. 

Prefectul de Constanța a confirmat informația cu câteva minute în urmă, precizând însă că starea de sănătate a bolnavului s-a deteriorat din cauza infecției COVID. 

Este vorba despre a opta persoană decedată după incendiul grav care a avut loc cu câteva zile în urmă la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. 

Pacientul era unul dintre cei 40 transferați la Spitalul de Pneumoftiziologie Palazu Mare sau la Spitalul Județean Constanța. 

În momentul în care persoana a fost transferată la spital, era conștientă, colaborantă, nu se afla într-o stare gravă, astfel încât nu a avut nevoie de internare pe secția ATI. 

Din păcate, starea acesteia s-a degradat cu rapiditate, și astfel în doar câteva zile, a decedat. 

”Un bărbat de 63 de ani, a fost printre cei transferați, avea comorbidități: obezitate, gută, hipertensiune arterială. Când a venit, vineri, nu era de ATI. Era o formă severă, dar nu era de ATI. Era cu oxigen… A stat sâmbătă, duminică, luni noaptea a murit. Acum e la Medicină Legală, să vedem ce ne spun”, a declarat medicul Erdin Borgazi, managerul Spitalului Palazu Mare, pentru Antena 3. 

Acesta este de părere că moartea bărbatului nu are legătură cu incendiul produs la Spitalul de Boli Infecțioase. 

 

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close