Antena 3 CNN Actualitate Pacienta neglijată de la Băneasa, plimbată din spital în spital

Pacienta neglijată de la Băneasa, plimbată din spital în spital

Pacienta neglijată de la Băneasa, plimbată din spital în spital
Sursa foto: Foto: ms.ro
14 Apr 2011   •   12:43
Pacienta de la spitalul Băneasa, al cărei caz a fost prezentat miercuri de ministrul Sănătăţii, a fost retrimisă în judeţul Constanţa. Nu la spitalul Băneasa, ci la Spitalul Judeţean Constanţa, la secţia Chirurgie Plastică. Ea fusese transferată la un spital din judeţul Vaslui, însă conducerea acestuia a trimis-o înapoi cu aceeaşi ambulanţă cu care fusese transportată aici.

Conducerea spitalului de psihiatrie din judeţul Vaslui susţine că femeia a fost trimisă înapoi la unitatea medicală din Băneasa fiindcă nu avea o problemă neurologică, ci suferise un accident vascular.

Ea a fost retrimisă în judeţul Constanţa cu aceeaşi ambulanţă cu care fusese transportată la spitalul din Murgeni, Vaslui. Managerul unităţii de aici spune că este vorba de un caz social, pentru că femeia nu are decât un fiu, care nu avea bani să o întreţină.

În plus, susţine conducerea spitalului, şi ceilalţi 18 pacienţi transferaţi de la Băneasa la Spitalul de Psihiatrie Murgeni erau neîngrijiţi în momentul în care au fost preluaţi de unitatea vasluiană.

Cazul femeii a fost prezentat de Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila. Potrivit acestuia, din cauza lipsei de atenţie a personalului, ea a făcut răni până la os, după ce a stat imobilizată aproape 3 ani pe patul de spital.

Între timp, continuă transferarea ultimilor pacienţi de la spitalul din Băneasa, spre nemulţumirea rudelor. Acum e foarte greu şi pentru ei şi pentru noui , unde îăi duce la capăt de ţară la capat de lume+ 6.25 Nu ştiu dacă se merita soarta asta.

Ultimii 15 pacienţi vor fi transferaţi în zilele următoare. Primăria a anunţat, însă, că va ataca în instanţă decizia ministerului de a desfiinţa unitatea medicală.
 

×
Subiecte în articol: spital baneasa pacienta rani
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close