Antena 3 CNN Actualitate Pâinea mai scumpă cu 10%. Guvernul verifică producătorii

Pâinea mai scumpă cu 10%. Guvernul verifică producătorii

Pâinea mai scumpă cu 10%. Guvernul verifică producătorii
01 Aug 2007   •   14:35

Pâinea se scumpeşte de miercuri, în unele zone din ţară. Motivaţia constă în diferenţa de preţ dintre grâul de anul trecut şi recolta nouă de anul acesta. O parte dintre firmele de morărit şi panificaţie au majorat preţul pâinii, chiar de săptămâna trecută, cu procente cuprinse între 3% şi 10%. Este cazul judeţelor Iaşi, Argeş, Vâlvea, Bacău sau Cosntanţa. Ministrul Decebal Traian Remeş crede însă că majorările de preţuri anunţate de firmele de panificaţie nu sunt justificate, pentru că preţul grâului nu este mare comparativ cu anii trecuţi.

PremierulCălin Popescu Tăriceanu a declarat, luni, că reducerea taxei pe valoare adăugată la pâine va face obiectul unei discuţii între Guvern şi asociaţiile producătorilor, iar o astfel de măsură va trebui să aibă ca rezultat final menţinerea preţului actual al pâinii.Măsura se datorează faptului că preţul grâului a crescut, în ultima lună, cu 40%.

Reprezentanţii firmelor din panificaţie au declarat că în luna iulie recolta redusă de grâu reprezintă circa jumătate faţă de anul trecut.

Guvernul a decis miercuri ca producătorii de pâine să fie verificaţi, pentru combaterea evaziunii şi reducerea TVA. Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, Inspecţia Muncii şi Autoritatea Sanitar-Veterinară sunt instituţiile care vor participa la acţiunile de control.

Antena3.ro

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close