Antena 3 CNN Actualitate Palestinianul care a făcut din România casa lui

Palestinianul care a făcut din România casa lui

Palestinianul care a făcut din România casa lui
Sursa foto: Foto: captura Antena3
20 Apr 2016   •   10:30

România duce lipsă de multe, însă nu duce lipsă de tineri ambiţioşi, hotărâţi să schimbe lucrurile într-o ţară care uneori pare fără speranţă. Omar Albitar este un tânăr palestinian născut în Cipru, crescut în Grecia, Italia, Rusia şi şcolit în Iordania. Fiu de ambasador şi cetăţean francez, avea posibilitatea sa plece oriunde in lume, dar a ales ţara noastră.

Acum, Omar Albitar este director de creaţie pentru un brand de haine sută la sută românesc. Crează cu pasiune şi îi îmbracă pe Horia Tecău şi întreaga echipă de tenis a României.

După 21 de ani petrecuţi aici, se simte român şi vrea ca numele său să însemne ceva pentru ţara noastră.

"Eu și cu un frate de-al meu am fost printre pasagerii ultimelor avioane care au aterizat în București înainte de Revoluție, după care s-a închis aeroportul. Țin minte că aveam cinci ani și era pentru prima dată când am văzut zăpadă pe jos. Nu mai văzusem așa ceva, m-a fascinat foarte tare”, a povestit Omar.
 
Recunoaște că nu a avut o viață grea în România datorită poziției pe care o ocupa tatăl lui. Ar putea scrie oricând o carte în care să povestească despre vizitele fostului lider palestinian Yasser Arafat la reședința familiei.
 
Întâlnirile și vacanțele cu prinți și prințese erau evenimente obișnuite pentru Omar.
 
La fel de normal i s-a părut să fie invitată toată familia la dineul oferit în cinstea Papei Ioan Paul al Doilea în mai 1999. Cu un tată musulman și mamă creștină, Omar a fost învățat întotdeauna că religia înseamnă iubire. A luptat mereu să dovedească faptul că este un om de valoare, așa cum l-a învățat tatăl lui.
 
Este cetățean francez iar de-a lungul timpului posibilitățile de a pleca din România au fost multiple. S-a atașat însă de români și și-a construit o carieră aici. Omar este acum director de creație pentru un brand românesc de haine bărbăteşti. Printre altele, creează costume pentru Horia Tecău, pentru întreaga echipă de tenis a României, dar şi pentru foarte mulţi alţi tineri de valoare.

 

×
Subiecte în articol: Yasser Arafat
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close