Antena 3 CNN Actualitate Palmares istoric pentru România, la Olimpiada Internaţională de Astronomie: Şapte medalii, din care două de aur

Palmares istoric pentru România, la Olimpiada Internaţională de Astronomie: Şapte medalii, din care două de aur

Palmares istoric pentru România, la Olimpiada Internaţională de Astronomie: Şapte medalii, din care două de aur
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    16 Sep 2013   •   21:24
Lotul olimpic al României a obţinut cele mai bune rezultate din istoria participărilor la Olimpiada Internaţională de Astronomie - şapte medalii, din care două de aur, două medalii de argint şi trei de bronz), informează un comunicat de presă al Ministerului Educaţiei Naţionale, remis luni.
 
Medaliile de aur au fost cucerite de Paul Andrei Draghiş şi Tudor Suciu, ambii elevi în clasa a XII-a la Colegiul Naţional "Vasile Lucaciu" din Baia Mare. De altfel, Paul Andrei Draghiş este laureat cu aur şi la ediţia precedentă a competiţiei. 
 
Cele două medalii de argint au fost adjudecate de Mălina Roşca, absolventă a clasei a VIII-a la Şcoala Gimnazială "Mihai Eminescu" din Alba Iulia şi Andrei Cătălin Răduc, elev în clasa a IX-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti. 
 
Medaliile de bronz au intrat în posesia elevilor: Maria Cristiana Dedu (clasa a IX-a/Colegiul Naţional "Petru Rareş" din Piatra-Neamţ), Denis Turcu şi Sebastian Trifa, ambii elevi în clasa a XII-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti. Din echipa României a făcut parte şi Alexandru Călin (clasa a X-a/Colegiul Naţional "Mihai Viteazul" din Ploieşti). 
 
Cele şapte medalii obţinute au asigurat României locul III în ierarhia neoficială pe naţiuni, a mai precizat sursa citată.
 
Ediţia a XVIII-a a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie s-a desfăşurat în perioada 6 - 14 septembrie, la Vilnius (Lituania) şi a reunit peste 160 de concurenţi din 20 de ţări. 
 

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close