Antena 3 CNN Actualitate Parcurile Cişmigiu şi Bordei au fost populate cu păsări exotice

Parcurile Cişmigiu şi Bordei au fost populate cu păsări exotice

Parcurile Cişmigiu şi Bordei au fost populate cu păsări exotice
Sursa foto: Lebede
06 Iun 2009   •   13:38

Imaginea Capitalei va deveni în scurt timp exotică, un lucru care cel puţin aparent ar trebui să îi bucure pe bucureşteni. Poate aşa mai scapă de atmosfera încărcată din care nu lipsesc praful şi străzile în reparatii permanente. Edilii s-au gândit să înfrumuseţeze parcurile din Bucureşti cu păsări exotice, o afacere care se ridică la câteva zeci de mii de euro pentru lebede negre, păuni albi sau raţe Mandarin.

Autorităţile spun că ideea cu păsările exotice au împrumutat-o de la marile parcuri europene. Proiectul pilot din Capitală a fost deja lansat în Parcurile Cişmigiu şi Bordei, urmând a fi populate cu păsări exotice şi parcurile Tineretului, Carol şi Herăstrău. Întreaga investiţie se ridică la 140.000 de euro.

Totodată, autorităţile intenţionează să creeze şi alte condiţii în parcuri, care să sporească confortul bucureştenilor: întreţinerea covorului de iarbă şi amenajarea de locuri speciale pentru câini. Autorităţile intenţionează să rezolve şi problema câinilor comunitari care se plimbă în voie pe străzi şi prin parcuri.

Bucureştenii salută iniţiativa autorităţilor, dar spun că mai trebuie lucrat pentru ca parcurile noastre să poată fi comparate cu parcurile europene.

Reprezentanţii Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti spun că intenţionează să toaleteze poate parcurile din Capitală şi sunt convinşi că vor primi sprijin din partea tuturor primăriilor de sector în acest sens.

Antena 3

×
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close