Antena 3 CNN Actualitate Parcurile de distracţie, noua atracţie a Capitalei

Parcurile de distracţie, noua atracţie a Capitalei

Parcurile de distracţie, noua atracţie a Capitalei
Sursa foto: Foto: top-destinatii.ro
17 Aug 2011   •   22:43

Pentru bucuresteni apare o nouă atracţie. După mall-uri, oraşul se umple de parcuri de distracţie. Vor fi mai mici decât cele din Paris sau Viena, dar vor fi la fel de tentante, spun cei care le administrează. Investitorii mizează pe pofta de distracţie a românilor şi cred că îşi vor scoate repede banii.

În 78 de zile şi-a propus constructorul să ridice parcul. Se amenajează pe terenul unei fostei fabrici de diamante sintetice, din Drumul Taberei. Va fi ca unul de afară, cu trenuleţe, tobogane, carusele. Pe o suprafaţă de trei hecatre.

Dar marea atracţie va fi, cu siguranţă, un turn de 50 de metri, de pe care vizitatorii vor putea experimenta... căderea liberă.

Pentru turn şi restul de echipamente, investitorii au cheltuit 25 de milioane de euro şi speră să îi recupereze peste trei ani. Dacă vor avea peste 600 de mii de vizitatori pe an.

În cealaltă parte a Bucureştiului, în Tineretului, Orăşelul Copiilor se transformă într-un loc de distracţii care să se apropie de vestitul Disney Land.

Parcul va avea o plajă artificială sub formă de Tom şi Jerry, perdele de apă cu proiecţii animate, canal navigabil şi fântâni muzicale cu jocuri de lumini. Nu va lipsi nici roata "a la Viena", tip carusel.

Amenajarea costă bugetul local şase milioane de euro. Bani pe care şi primarul sectorului patrului patru speră să îi recupereze repede. Pentru că parcul are o capacitate de 60 de mii de vizitatori. 

×
Subiecte în articol: Capitală
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close