Antena 3 Actualitate Părintele Constantin Necula, reacție după incendiul de la Notre-Dame: Sper să se înţeleagă că ceea ce se întâmplă în plan politic în Europa s-a văzut acum în faţa unui foc imens, a unui rug asupra valorilor creştine

Părintele Constantin Necula, reacție după incendiul de la Notre-Dame: Sper să se înţeleagă că ceea ce se întâmplă în plan politic în Europa s-a văzut acum în faţa unui foc imens, a unui rug asupra valorilor creştine

16 Apr 2019   •   20:39
Părintele Constantin Necula, reacție după incendiul de la Notre-Dame: Sper să se înţeleagă că ceea ce se întâmplă în plan politic în Europa s-a văzut acum în faţa unui foc imens, a unui rug asupra valorilor creştine

Părintele Constantin Necula a declarat că este solidar cu poporul francez, care trece prin momente dificile în urma incendiului de la Notre-Dame.

Într-o declaraţie pentru doxologia.ro, preotul şi-a manifestat speranţa că lumea va înţelege că „ceea ce se întâmplă în plan politic în Europa s-a văzut acum în faţa unui rug asupra valorilor creştine“.

„Ne aflăm în faţa unei răni sufleteşti pentru toată creştinătatea, nu doar pentru cea franceză, însă sper să se înţeleagă că ceea ce se întâmplă în plan politic în Europa s-a văzut acum în faţa unui foc imens, a unui rug asupra valorilor creştine. 

Nădăjduiesc că a supravieţuit Cununa Mântuitorului şi mă bucur din toată inima că atât parte din Altar, cât şi Crucea au rezistat focului. Acestea sunt lucrurile cele mai importante, de la care o biserică poate fi oricând reclădită. Notre-Dame e spaţiul în care şi în 1918, şi în 1940, pe când trupele germane se apropiau de Paris, poporul francez, indiferent de confesiunea sa, indiferent de atitudinea sa faţă de Biserică, s-a strâns ca să se roage pentru Franţa. Această ţară poate porni oricând de la un Altar şi de la o Cruce. E mai greu atunci când Crucea şi Altarul vor fi dărâmate. 

Dar dacă a rămas Crucea, înseamnă că Franţa merge mai departe. Oricum, de ieri-noapte spunem toţi «Je suis Notre-Dame». Va trebui să ne rugăm cu toţii să se restaureze una dintre marile colecţii de iubire şi de evlavie ale Europei creştine.”

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close