Parlamentari, revoltați de OUG promovată de Tudorel Toader. Explicațiile unui fost ministru al Justiției

15 Oct 2018   •   16:49
Parlamentari, revoltați de OUG promovată de Tudorel Toader. Explicațiile unui fost ministru al Justiției

Câţiva membri ai Parlamentului au reproşat lipsa de dialog cu privire la modificările aduse legilor justiţiei prin ordonanţă de urgenţă, a declarat, luni, preşedintele Comisiei juridice din Senat, Robert Cazanciuc. 

"Domnul ministru (al Justiţiei - n.r.) a explicat de dimineaţă raţiunile acestui text. Era nevoie de anumite clarificări (...). Ceea ce au reproşat câţiva membri ai Parlamentului a fost lipsa de dialog pentru acest proiect de act normativ. În comisia specială s-a lucrat doi ani pe aceste proiecte şi cred că dacă era iniţiată o discuţie pe marginea acestor legi de săptămâna trecută cu membrii CSM în comisia special constituită, probabil nu era nevoie să avem un text vineri şi să trecem în Guvern astăzi un alt text îmbunătăţit, cel puţin la prima vedere. Trebuie să vă explice iniţiatorul raţiunile tuturor textelor. Sunt câteva chestiuni care erau convenite cumva la nivelul comisiei speciale cu privire la anumite reformulări şi de aceea era binevenită această discuţie", a precizat Cazanciuc, conform agerpres.ro

În opinia sa, posibilitatea ca procurorii să se pensioneze după 20 de ani de activitate, prevedere amânată luni de Executiv, este o dispoziţie care nu va avea un impact negativ asupra sistemului judiciar.

Parteneri
x close