Antena 3 CNN Actualitate Parlamentarii îşi joacă soarta la Solitaire

Parlamentarii îşi joacă soarta la Solitaire

Parlamentarii îşi joacă soarta la Solitaire
28 Iun 2007   •   07:39

Au vrut calculatoare, li s-au luat calculatoare! Vezi Doamne, fără calculator nu ştiau ce proiecte de lege se discută. Poate aşa o fi fost la început, până când au descoperit minunea. Se numeşte Solitaire, e un fel de pasenţă şi te ajută să-ţi umpli lungile momente de plictiseală. Unde mai pui că, pasenţă fiind, poţi să-ţi pui dorinţe şi să vezi dacă ţi se împlinesc. Aşa au ajuns unii deputaţi să le rivalizeze pe renumitele vrăjitoare la capitolul previziuni. Emilian Cutean este deputat PSD şi se ocupă, de ani de zile, de problemele revoluţionarilor. Mai îngrijorat ca niciodată, parlamentarul a apelat la soluţia extremă - ghicitul în cărţi.

?Mi-a mers rău şi dau în cărţi. Ieri n-a mers moţiunea, azi n-a mers... Vreau să văd dacă iese ceva?. Joaca lui Cutean are loc pe holul Parlamentului, la un punct de informare instalat pentru ca deputaţii să aibă unde să afle rapid ce proiecte se dezbat sau ce prevederi conţin acestea. Cutean are însă alte curiozităţi. ?E un joc foarte bun, de inteligenţă. Nu vedeţi ce rău o ducem? Din 2004 tot rău, să văd şi eu ce viitor avem.?

Deputatul şi-a dezvoltat şi propria tehnică de joc. ?Ştiu doar că o să mă concentrez foarte tare ca să se cupleze unul cu altul?. Deranjat să dea atâtea explicaţii, Cutean întrerupe brusc discuţia cu un ?La revedere!? Se întoarce totuşi să-şi verifice scorul. ?Care era combinaţia ideală? PSD-ul la putere în 2004! Şi n-ai ieşit! N-a ieşit pentru că n-a vrut un... Nu ştiu dacă în cărţi există ?marinar?!

Observator

×
Parteneri
Drogurile - bomboane cu care traficanții vânează copiii
x close